Свързани новини

20.07.2020 09:45

Бобоков нае американска лобистка компания, която да представи случая му във Вашингтон

Видян 3462 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   "Фалшивите обвинения срещу Атанас и Пламен Бобокови са част от систематичните опити на българските власти за криминално овладяване на законни бизнеси чрез сплашване, злонамерено преследване, опити за изнудване, оклеветяване от медии и други злоупотреби с върховенството на закона".


Горните думи са на Маршал Харис - бивш служител на американското външно министерство в България и Македония и в момента управляващ партньор на американската лобистка компания Alexandria Group International. Всъщност това е фирмата, която братя Бобокови са наели, за да лобира от тяхно име сред политическите кръгове във Вашингтон, предаде Клуб Z.


Информацията беше публикувана от англоезичното издание на Радио "Свободна Европа" и се базира на данни от Закона за регистрация на чуждестранните агенти (FARA), последно актуализирани от щатското Министерство на правосъдието на 17 юли тази година.


Клуб Z търси Пламен Бобоков за потвърждение, но към момента той не отговаря на личния си телефон.


В своя материал американското издание припомня надълго и нашироко всички процесуални действия, които бяха предприети спрямо братя Бобокови - от първоначалното обвинение в края на май по подозрение, че са част от организирана престъпна група, която злоупотребява с опасни отпадъци, до последното силово влизане на прокурори в президентството и последвалото задържане на свързвания с Бобокови президентски съветник Пламен Узунов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата