01/02

Свързани новини

20.07.2020 09:31

Догансарай: Незаконни постройки и ограда на 15 м в държавна земя със съдействието на правителството

Видян 2580 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Оградата срещу плажуващите край Догансарай е поставена близо петнайсет метра навътре в имот публична държавна собственост, показва анализ на сателитни снимки и данни от Кадастъра, съобщава Биволь. Освен това набързо построената ограда е незаконна, защото няма табела за строителен обект.

Както установи Биволъ още преди две години, на държавния имот са построени два обекта – двуетажна сграда и мостик с пирамида, които са абсолютно незаконни, тъй като за тях няма никакви строителни книжа.

По-рано през седмицата вицепремиерът Валери Симеонов съобщи, че РДНСК е открила четири незаконни обекта в имота на Сарая, които трябва да бъдат премахнати. Незаконен е и кеят на марината от над 200 метра, за който също Биволъ установи, че няма никакви строителни книжа.

От МРРБ обаче отказаха да дадат информацията за съгласуването на собствеността на марината по реда на ЗДОИ. Документите бяха поискани от Биволъ още през месец май, тъй като според информация от Кадастъра и Имотния регистър в тях се съдържат декларации на неверни данни, които са наказуеми по закон. Петя Аврамова обаче засекрети документите с мълчалив отказ.

МРРБ отказа да даде документацията за съгласуването на кея.

Така става ясно, че правителството на Борисов на практика продължава да прикрива престъпленията, чрез които Доган застрои държавните имоти и дори акваторията на Черно море.

За лицемерието на властта говори достатъчно красноречиво и появата на бургаския кмет Димитър Николов миналата събота. Той заведе плажуващите по обиколни пътеки до плажа, вместо да разпореди премахването на загражденията за мним строителен обект, поставени от неговата администрация.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 20.07.2020 11:54

    Отличникът на Борисов, бургаския кмет Николов да бъде разследван и съден за престъпления срещу държавата и използване на служебното си положение във вреда на народа и държавата. Този човек обслужва мафия и престъпници

RSS

Най-нови

Земетресение близо до Девин

Земетресение край Девин

Земетресение разлюля района близо до ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на