Свързани новини

19.07.2020 09:07

Шпигел: България - корупция, злоупотреба с власт и сега това видео

Видян 4517 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Досега на мнозина това изглеждаше като зло, срещу което са безсилни. Но един случай на злоупотреба с власт предизвиква национално възмущение. Става въпрос за парче плаж, близо до което живее един от най-тайнствените бивши български политици, охраняван за сметка на данъкоплатците. Случаят предизвика най-големите политически протести от години - десетки хиляди хора демонстрират в страната дни наред, настоявайки за оставката на правителството на десния премиер Бойко Борисов. Случаят показва също, че след почти 10 години и половина членство в ЕС България не е провела реални конституционни реформи. Правната сигурност зависи от добрата воля на властите, съдебната система е до голяма степен под политически контрол. Случаите на корупция рядко се наказват и журналистите, които съобщават за тях, са заплашвани. Но тъй като премиерът Бойко Борисов, за разлика от Виктор Орбан, не дразни с външната си политика, проблемната вътрешнополитическа ситуация не е проблем за Брюксел". Това пише "Шпигел онлайн" в коментар за България, цитиран от "Сега".

Черноморският бряг на България е все още идиличен на някои места  и е Мека за корумпирани политици и предприемачи. Те доминират над цели бизнес области и определят правилата, независимо от законите. Местната общественост знае това отдавна, пише "Шпигел".

"Досега на мнозина това изглеждаше като зло, срещу което са безсилни. Но един случай на злоупотреба с власт предизвиква национално възмущение. Става въпрос за парче плаж, близо до което живее един от най-тайнствените бивши български политици, охраняван за сметка на данъкоплатците. Случаят предизвика най-големите политически протести от години - десетки хиляди хора демонстрират в страната дни наред, настоявайки за оставката на правителството на десния премиер Бойко Борисов. Случаят показва също, че след почти 10 години  и половина членство в ЕС България не е провела реални конституционни реформи. Правната сигурност зависи от добрата воля на властите, съдебната система е до голяма степен под политически контрол. Случаите на корупция рядко се наказват и журналистите, които съобщават за тях, са заплашвани. Но тъй като премиерът Бойко Борисов, за разлика от Виктор Орбан, не дразни с външната си политика, проблемната вътрешнополитическа ситуация не е проблем за Брюксел.

Основният герой в настоящия случай е Ахмед Доган, един



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв