Свързани новини

17.07.2020 18:35

Полицай галеше задържана с разголена гръд: Битият студент в Хага

Видян 4473 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

        В предаването „Лице в лице“ Евгени Марчев, станал известен като "Студентът от Хага", който беше настанен с комоцио в „Пирогов“, разказа за задържането си след напрежението със служители на реда под прозорците на Министерския съвет миналия петък. "Най-ужасният момент беше, когато при нас дойде единственото задържано момиче. Тя беше влачена за косата по брутален начин. Тогава извадиха личните си телефони. Момичето беше с разголена гръд от самото влачене. Полицай започна да я гали по косата и да я снима. Тя го молеше да спре, а той не спря. Тя беше унижена и полицаите я снимаха. Това е огромно унижение“, заяви Марчев.

„Не бях на първа линия, а няколко метра назад, когато видях, че пред веригата от полицаи се образува напрежение от няколко души, които очевидно бяха влезли в словесен конфликт с тях. В този момент веригата от униформени тръгна напред заедно с палките и със сила и започнаха да крещят да се дръпнем назад. Видях един мъж, който беше нападнат и нещо в мен трепна. В момента, в който го дръпнах, застанах сам срещу полицаите и вдигнах ръце, за да покажа, че не съм агресивен и не искам да им навредя“, разказа Марчев.

Той категорично отрече да е посягал на полицаите и да е хвърля предмети по тях и призова полицията да изкара видеозаписи, за да се види, че това е така.

„Подчертавам, че нападението над полицаи е абсолютно престъпление. Това са хора, които са неприкосновени и са там, за да ни пазят“, допълни младежът.

„Хванаха ме, издърпаха ме и бях повален. Ударих си главата и в този момент полицаите ме грабнаха за ръцете. Тогава получих най-много удари. Един униформен ми нанесе няколко удара в брадата. Това бяха силни удари. Първоначално не припаднах, но когато ударите продължиха, изгубих съзнание. Влачиха ме, не можех да стоя на краката си и отново започнаха множество удари – в бъбреците, в гърба, в главата. Крещях за помощ, очаквайки други техни колеги да дойдат и да се притекат на помощ. Такива обаче не се отзоваха“, продължи да разказва студентът.

„В един момент ни сложиха белезниците и ни проснаха на земята. Бяхме с очи към земята, буквално нахвърляни като трупове. Довлачиха ме зад колоните и тогава един от ръководните полицаи каза: „Бийте ги, докато не им се сложат белезниците“. Те и това правиха. Никой от нас не беше със сложени белезници и получаваше удари“, разказа Евгени Марчев.

„Когато ни сложиха белезниците дойде и второто нареждане – вече с белезници не може да ни бият. Тук вече дойде по-тежкият момент. Беше много по-страшно и не беше извършено точно към мен. Най-ужасният момент беше, когато при нас дойде единственото задържано момиче. Тя беше влачена за косата по брутален начин. Тогава извадиха личните си телефони. Момичето беше с разголена гръд от самото влачене. Полицай започна да я гали по косата и да я снима. Тя го молеше да спре, а той не спря. Тя беше унижена и полицаите я снимаха. Това е огромно унижение“, заяви Марчев.


Той призова хората към мирни протести и по никакъв начин да не предизвикват агресия у полицаите.

„В районното управление полицаите ги беше яд на техните колеги. Затова искам да кажа, че не всички полицаи са еднакви“, уточни студентът.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 18.07.2020 15:33

    Яки батки от „Делта гард“ не пуснаха БОЕЦ да влезе в „Осемте джуджета“ Гардовете на ”Делта гард” не пуснаха Георгиев в заведението Източник: Фейсбук Яки батки, напомнящи на мутрите от 90-те години на миналия век, не пуснаха хора от гражданско сдружение БОЕЦ да влязат в ресторант „Осемте джуджета“. Това се вижда от видео, което лидерът на организацията Георги Георгиев разпространи днес. „Искаме да намерим Пепи Еврото и да му зададем няколко въпроса“, обясни за намеренията си пред камерата Георгиев. Още щом се насочи към заведението, няколко здравеняци с емблеми на охранителна фирма „Делта гард“ буквално ги заобиколиха. Част от охранителите останаха в гръб на представителите на БОЕЦ, а други се изправиха пред входа на заведението. От прозорците се видя, че вътре има хора и то работи. Един от охранителите обясни на Георги Георгиев, че заведението не работи и не може да се влезе, защото не работи. Уточни още, че Пепи Еврото не е вътре. Георгиев се зарече, че ще продължи да го издирва. Вижте още снимки от мястото, както и видеото: https://www.facebook.com/gdboec/videos/719502768627351/?t=0

  • 003 Anonimen 18.07.2020 14:36

    Кевин Буут и „Сенките на София“. Българите трябва да знаят, че светът е приковал поглед в тях /филм/ Преди една година излезе документалният филм „Сенки на София“, който показва хроничната корупция в България. Той получи своята популярност в цял свят, но по ирония на съдбата има само на едно място на Земята, на което филмът никога не бе разпространен – в България. Може да гледате "Сенките на София" с български субтитри ТУК https://vimeo.com/352160582 Може да гледате "Сенките на София" с английски субтитри ТУК https://vimeo.com/350291549 Отговорът на всички въпроси е много прост: СМЯНА НА КОМПРАДОРСКИЯ ТРЕТОРАЗРЯДЕН КАПИТАЛИЗЪМ СЪС С О Ц И А Л И З Ъ М!

  • 002 Anonimen 17.07.2020 22:51

    Цялата полиция в Попово е командирована в капитОла, да пази властта на мафията от народа.Шофьорите си джиткат без колани в дълбокия прОвинс.

  • 001 Тихомир Томов 17.07.2020 21:45

    По принцип днешната полиция не бие , за разлика от снощната ...............След като приключи месечната проверка да чакаме справедливост !!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали