Свързани новини

15.07.2020 21:00

Турски поток и Северен поток 2 под тежки US санкции

Видян 1871 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавният департамент на САЩ ще включи „Северен поток 2“ и „Турски поток“ сред проектите, които попадат под ударите на закона „За противодействие на противниците на Америка чрез санкции“ (CAATSA). Това обяви в сряда държавният секретар Майк Помпео пред репортери в американското външно министерство, предава ТАСС.


"Държавният департамент актуализира ръководството по CAATSA, включително „Северен поток 2“ и второто разклонение на „Турски поток 2“. Тези дейности поставят под риск от налагане на санкции инвестициите и други видове дейности, свързани с руските енергийни експортни тръбопроводи“, заяви той.


„Това е недвусмислено предупреждение към онези компании, които оказват помощ на руските проекти да оказват пагубно влияние и участващите в тях, защото това (участие) е недопустимо: излезте (от тези проекти) сега, или рискувате да понесете последствия“, заплаши Помпео.


Според него „Северен поток - 2“ и „Турски поток“ „не са търговски проекти“. „Те са основните инструменти на Кремъл за експлоатация и разширяване на зависимостта на Европа от руската енергия, инструменти, които подкопават Украйна чрез блокиране на транзита на газ през тази критична демократична страна, инструмент, който в крайна сметка подкопава трансатлантическата сигурност. Съединените щати винаги са готови да помогнат на нашите европейски приятели да удовлетворят техните енергийни нужди“, каза държавният секретар, предаде Фокус.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 16.07.2020 08:36

    И сега ще се бръкнат ли Сатанинските Античовешки Щати да платят „загубите“ от участието на държавата в този проект ? Това проекти на Сатанинските Античовешки Щати ли са, че да ги спират? Цитираната дописка е от 10 януари тази година, а днес сме 16 юли 2020 г. Е, можеха да не чакат Херо-инята да им даде тон. Все пак сме в едно семейство и пеем оди на радостта, а не сме все още щат на Сатанинските Античовешки Щати !!! Май се оказа, че Оранжевия като гушна кашето и ритна тиквето !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате