Свързани новини

15.07.2020 19:00

За България е най-необходимо оставка на кабинета и предсрочни избори: Нинова

Видян 2558 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Примери за корупция има много - българските граждани ги виждаха почти всеки ден през последната година. Разликата обаче в този наш вот на нeдоверие е, че сега показваме корупционния модел. Защото целта не е просто една партия да слезе от властта и друга да започне да управлява със същите корупционни механизми и олигархични кръгове." Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова пред БТВ.
Тя обясни: "Първо, корупцията започва още в законодателството. Приемат се лобистки закони, като вътре в тях се залага възможността за корупционни практики и по този начин ги прави ненаказуеми. Второто е институционалната рамка - институциите са подчинени на този модел и изпълняват тези корупционни закони. Третото ниво са самите хора в тези институции - назначения на неподготвени професионално, но партийно верни хора, готови да изпълняват поръчки." Нинова опреди като четвърти елемент чувството на   абсолютната безнаказаност. По нейните думи по веригата на този модел накрая няма поемане на отговорност, а  подходът на Борисов да освобождава министри и зам.-министри е част от целия този модел - начин за отпушване на напрежението, но накрая нищо не се променя.
Корнелия Нинова коментира информацията за обсъждани в ГЕРБ  варианти за излизане от политическата криза: "За България е най-необходимо оставка на кабинета и предсрочни избори. Защото това недоволство, което излезе на улицата и се трупа години наред, иска се промяна на модела. Евентуален експертен кабинет, излъчен от ГЕРБ, ще се ползва със същата политическа подкрепа от ГЕРБ и ОП. Това е същото, а хората навън не искат още от същото. Промяна на лицата, запазване на модела и запазване на същата политическа подкрепа в парламента - това не е промяна. Хората искат промяна".
Корнелия Нинова изрази категорична подкрепа за протестите и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 15.07.2020 19:33

    Може да се любувате на седмия пореден протест: На живо: https://live.bstv.bg/

  • 001 Anonimen 15.07.2020 19:22

    а,тези защо досега не извадиха един корумпиран и осъден?

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп