Свързани новини

15.07.2020 18:17

Преходът започна с мутрите и ще приключи с изхвърлянето им от властта: Президентът

Видян 2835 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Преходът започна с мутрите и ще приключи с изхвърлянето им от властта", заяви държавният глава Румен Радев в обръщение към народа от "Дондуков" 2. "Рестартирането на политическия процес минават през оставка на правителството и главния прокурор и честни избори", заяви още държавният глава. "Вече седмица хиляди българи са по площадите с искане на оставка на правителството и главният прокурор. Протестът е общонационален. Младото поколение ни изпълва с гордост и ни върна куража", каза още Радев. По-рано днес се разбра, че на среща при премиера Бойко Борисов са обсъдени няколко варианта за изход от политическата кризата след многохилядните протести с искания за оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев, всички те изключват Борисов да е министър-председател.


Вижте цялото обръщение:


"Вече седмица хиляди българи са по площадите с искания за оставка на правителството и главния прокурор, за свобода, законност и справедливост. Жителите на София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Велико Търново и много други градове са доказателство, че протестът е общонационален и обединява всички възрасти и социални категории. А младото поколение на България ни изпълва с гордост и върна надеждата за бъдещето на Родината.


Мобилизацията на българите е израз на националния консенсус анти-мафия. На куража да се нарекат проблемите с истинските им имена. На решимостта повече да не се търпи корупцията и нейният чадър в прокуратурата, срастването на властта с медиите, дълбоката държава, която ерозира демократичните институции и закона. Тази мобилизация е огромен исторически капитал, който може да промени съдбините на Отечеството и на всеки от нас. Той не е притежание на никой лидер и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 15.07.2020 21:10

    Президент,само така.Успех......

  • 001 Anonimen 15.07.2020 19:32

    Може да се любувате на седмия пореден протест: На живо: https://live.bstv.bg/

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е идеален ден да се заемете с творчески проекти


Изпълнени с вдъхновение и креативност, днес е идеален