Свързани новини

15.07.2020 20:37

САЩ спират газовите проекти у нас, Русия: нечистоплътна конкуренция

Видян 3122 пъти | Коментари 5
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съединените щати ще наложат санкции на газопроводите Северен поток 2 и втората тръба на Турски поток, чието продължение у нас се нарича Балкански поток. Новината идва заедно с уволнението на тримата министри от премиера Бойко Борисов и ден след посещението на американския посланик в Министерския съвет.


Държавният секретар Mайк Помпео подчерта, че двата газопровода не са търговски проекти.  Те са, по думите му, основни инструменти на Кремъл за експлоатация и разширяване на зависимостта на Европа от руската енергия. Доналд Тръмп многократно е критикувал Руските газови проекти на стария континент. Според него те носят приходи на Русия, а в същото време съединените щати плащат за отбраната и сигурността на Европа.


Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова определи като политически натиск за нечистоплътна конкуренция разпростирането на американските санкции върху Северен поток 2 и Турски поток 2 "Балкански поток), предаде РИА Новости. Тя добави пред руската агенция, че това е "признак за слабост на американската система".

"Освен силови прийоми няма ефективно действащи инструменти", изтъкна тя.

Газопроводът Северен поток-2 ще бъде завършен, независимо от противодействието и санкциите от страна на САЩ. Всички опити да се попречи на успешната му реализация ще завършат плачевно, заяви депутатът от руския парламент и член на комисията по енергетика Михаил Шеремет.

По думите на руския депутат е недопустимо САЩ да диктуват условия на Русия и страните от ЕС.


„Русия се научи да противодейства ефективно на всички опити на САЩ да възпрепятстват развитието й. Време е да се научат да решават всички въпроси на масата на преговорите и не налагат на други страни своите интереси“, допълва Шермет.



ЕС заяви, че е против налагането на санкции, на което и да било европейско дружество, което работи според законите.
 


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 16.07.2020 20:11

    САЩ не могат да спрат нещо за което те не плащат а плаща БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.

  • 004 До боклуците от безвремието в Булгаристан 16.07.2020 16:40

    Малко ми е жал за Буда. И „Нероден Ефко“ им купи, и щаб във Варна им даде и пак не му дават да си напрай Балканския поток. Но така е когато си без суверенитет и тъжна е участта на васала !!! Честито булгаристанци, от двата стола, та на земята !!! Така винаги се случва при държавите без достойнство!!! Нямайте съмнение, че ще стане както искат Сатанинските Античовешки Щати, щото по една или друга причина вече няма кому да се оплачем. Осрахме си пътеките за на всякъде !!!

  • 003 Бог да благослови България за Америка 16.07.2020 16:39

    Гледам, гледам и не вярвам на ушите си!!! "Брей, брей брей". Европейската комисия имала "топки" брей !!! Ако спази дадената дума ще бъде тежък удар за Сатанинските Античовешки Щати. Ще поживеем, ще видим !!! Налагането на санкции срещу съюзниците води до загуба на съюзници. Засегнатите държави ще отреагират с контра санкции. Булгаристан не влиза в сметката, защото не е държава, а колония !!!

  • 002 Anonimen 16.07.2020 08:35

    И сега ще се бръкнат ли Сатанинските Античовешки Щати да платят „загубите“ от участието на държавата в този проект ? Това проекти на Сатанинските Античовешки Щати ли са, че да ги спират? Цитираната дописка е от 10 януари тази година, а днес сме 16 юли 2020 г. Е, можеха да не чакат Херо-инята да им даде тон. Все пак сме в едно семейство и пеем оди на радостта, а не сме все още щат на Сатанинските Античовешки Щати !!! Май се оказа, че Оранжевия като гушна кашето и ритна тиквето !!!

  • 001 Тихомир Томов 15.07.2020 22:29

    Демократично , прозрачно , приятелско ...........

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и