Свързани новини

15.07.2020 14:02

Ако депутатите спасят Борисов, ще обезсмислят парламента: Симов

Видян 2688 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В българската история на прехода - за 30 години - вот на недоверие не е минавал. Правителства са падали заради вот на доверие, който са искали, но не и заради вот на недоверие! Само че тук има една малка особеност – фактът, че управляващото мнозинство, аз твърдя, че това са всички партии с изключение на БСП, ще спасят кожата на Борисов, съвсем не означава, че те имат подкрепата на народа и виждаме, че вече седми ден протестите не стихват!


Това заяви по за БНР депутатът от БСП Александър Симов по повод искания от партията вот на недоверие към правителството заради проблемите с корупцията. Той поясни:


"Така ще се получи една много особена ситуация - ако депутатите от мнозинството в зала гласува да спасят Бойко Борисов и неговото правителство, те просто  ще обезсмислят парламента като институция, тъй като това с действие ще влязат в рязък противовес с желанието на хората, които са навън всяка вечер и ги обединява общия призив „оставка“. Ако парламентът не е на висотата си, то парламентът става безсмислен".


ДПС са отказали разговори с БСП за вота, а от „Воля“ са заявили, че ще го подкрепят, ако заедно с него бъде внесено искане за импийчмънт на президента:


„Сами разбирате, че това условие е поставено просто, за да може Воля“ да се опитва да си търси някакви спасителни вратички“, убеден е политикът, според когото гласуването в залата ще бъде показателно за това от коя партия от страна на барикадата стои.


Относно присъствието на БСП на протеста и притесненията на представители на десницата да го подкрепят, за да не легитимират тяхното идване на власт, Симов, който присъства всеки ден на протестите, заяви:


„Това чистофайничество на част от десните е един от големите проблеми на България, тъй като обикновено именно това усещане не дава възможност на една голяма група хора да излязат и да се обявят за промяна... Десницата да разбере, или поне тези представители на десницата, които изпитват някакви дълбоки емоционални драми и разтърсващи чувства - битката за властта предстои, едва след като ГЕРБ паднат от власт. Преди това да се занимаваш с подобни обяснения, основания, емоции и терзания, според мен, не само не е продуктивно, а то работи в полза на ГЕРБ“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и