Свързани новини

14.07.2020 13:04

Небостъргачът I Tower се строи, въпреки заповедта на ДНСК за спиране

Видян 3345 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпреки, че в петък ДНСК издаде две заповеди за спиране на строежа на I Tower в центъра на София, строителните работи продължават. Припомняме, че за започналия в нарушение строеж около Солни пазар 19 минути писа още на 13 май 2019 г. Строителството бе започнало на 13 юли 2017 г. и трябваше да приключи след 30 месеца – сиреч на 13 януари 2020 г., но това така и не се случи, а шумът от строителните дейности продължава и през определените часове за почивка от 14 до 16 ч.


"След самосезиране по повод публикации в медиите за извършване на незаконно строителство, Върховна административна прокуратура (ВАП) възложи на Дирекция национален строителен контрол (ДНСК) извършването на проверка за законността на строежа на т.нар. небостъргач „I Tower“ в центъра на град София.


След приключване на инспекцията, във ВАП е получен обобщен доклад, според който при проверката на място и по документи на строежа на двете сгради служители на ДНСК са констатирали, че е налице нарушение на чл.143 ал.1 т.5, чл.144 ал.1 т.4 от Закона за устройство на територията (ЗУТ), изразяващо се в несъгласуване на инвестиционния проект във фаза технически проект относно строителството над кота ? 0,00 с Министерство на културата, изискуемо съобразно чл.83 ал.1 т.2 б.“а“ и чл.84 ал.1 от Закона за културното наследство (ЗКН).


Въз основа на констатираните нарушения, началникът на ДНСК е издал две заповеди на основание чл.224 ал.1 т.6 ЗУТ за спиране на изпълнението на строежите на двете сгради", гласи съобщението от петък.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева