Свързани новини

14.07.2020 09:27

Станишев, или моделът „Кой” в БСП

Видян 1599 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Проф. Светлана Шаренкова



България се вдигна на справедлив протест срещу модела „ГЕРБ”, свързан с огромна корупция, задкулисие и мутризация на властта.
На протест срещу двойния стандарт на прокуратурата и безскрупулния удар по държавността с нахлуването и арестите с белезници в Президентската администрация, символизираща българската държавност.
На улиците излязоха младите хора, които искат промяна на модела на управление, правова държава и перспектива, за да останат, да се реализират и да отглеждат децата си в България.
Днес има крещяща нужда от реална алтернатива на мутренско-олигархичното управление.
Единствената политическа сила, която не се обвърза с модела „ГЕРБ”, е Българската социалистическа партия, която отказа да влиза в договорки и не се се продаде срещу облаги и власт. Партията предложи и своята национална визия за нов тип управление и план за изход от настъпилата икономическа криза.
И точно в този момент част от водещите социалисти генерират вътрешни скандали и оспорват лидерството на Нинова. А тя беше тази, която без колебание от първия ден подкрепи спонтанните граждански протести срещу корумпираното управление и прокурорския произвол и категорично застана до президента Радев и вицепрезидента Йотова.
Но вместо консолидация около тази политика членове на ръководството се затвориха в залата на „Позитано” 20 за да изработят...позиция, която всъщност повтаря декларацията и действията на Нинова. А най-гласовитият от тях, Сергей Станишев със „загриженост” попита: „С кого днес е БСП?”.
Всичко това води само до едно – разколебаване на партийните членове и симпатизанти, че БСП е адекватна на протеста за така нужната на България промяна.
Спорът за председателския пост в БСП предизвика масова амнезия сред част т.нар. партиен елит, който вкупом забрави, че през последните четири години на пленуми и конгреси партията винаги е искала оставката на корумпираното правителство на ГЕРБ, възстановяване на социалната и правова държава и осветляване на задкулисието. И БСП категорично бе с тези, които искат промяна на модела!
Но на чия страна беше БСП в годините, в които Станишев бе неин председател!? Когато оглавяваното от него правителство на Тройната коалиция стана символ на съглашателство и корупционни скандали, наложи на България ултралибералния плосък данък, с което още тогава отблъсна значима част от левите избиратели. Или когато се опита да превърне БСП в лидерска партия, обслужваща личното му политическо его, и провокира едно от най-тежките разцепления в партията, като изключи своя бивш ментор - президента Първанов.
Защо удобно се забравя как Станишев задкулисно и без партийна санкция посочи Орешарски като кандидат-премиер на правителството с мандат на БСП и наложи редица министри (уж от квотата на социалистите), които и до днес са тясно обвързани с ДПС и десницата. Същият този Орешарски, който под натиска на външни сили подкрепи антируските санкции и спря стратегическия газов проект „Южен поток”. Това ли е социалистическата политика на Сергей Станишев?
А какво да кажем за онзи 14 юни 2013 г., денят, в който е роден основателят на социалистическата партия и безсребреник Димитър Благоев – Дядото, когато Станишев еднолично номинира Делян Пеевски за председател на ДАНС, с което отприщи масов протест, довел до свалянето на правителството, а БСП загуби за дълги години властта и доверието на хората. И в онзи драматичен момент, противно на високопарните си обещания, че ще спасява партията, Станишев се „евакуира” в Брюксел - на удобното и високоплатено място на евродепутат. Ами недопустимия натиск, който оказваше върху БСП да приеме проджендърската Истанбулска конвенция или Пакта за миграция? Под негово ръководство ПЕС се превърната в беззъб придатък на глобалистката олигархия и се отдаде на съглашателство и срамни сделки за власт с ЕНП.
Но докато ЕНП безапелационно подкрепя Бойко Борисов и ГЕРБ, Станишев като председател на ПЕС не подкрепя политиките на БСП, а става съучастник в дестабилизирането на собствената си партия.
Отдавна Сергей Станишев не е авторитетът или моралният стожер, който може да раздава задачи в БСП.
Днес е време за единение на партията, за общи действия за промяна на България. Изборът за всеки социалист трябва да е ясен – заедно с хората  - за да си върнем превзетата от мафията и мутрите държава.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 14.07.2020 10:17

    Станишев е палачът на БСП. Шайката около него е същата като на Боко

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е идеален ден да се заемете с творчески проекти


Изпълнени с вдъхновение и креативност, днес е идеален