Свързани новини

13.07.2020 10:47

Площадът може да изразява мнение, но площадът не може да управлява: Тома Биков

Видян 1309 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков обяви в Сутрешния блок на БНТ, че мнозинството от протестиращите имат всички основания да изразят мнението си. "Смятам, че площадът предразполага към по-голяма емоционалност и е нормално там, на първо място, да е водеща емоцията. Площадът може да изразява мнение, но площадът не може да управлява и това е въпросът, който трябва да си задаваме: Какво се случва оттук нататък?", попита той.


Според Биков причините на хората да протестират са най-различни, както и мотивацията им.


"От хора, които са отишли да подкрепят президента Радев, през хора, които са привърженици на "Демократична България", през платени агитки, които имаше през първия-втория протест, но те вече биват изолирани. До хора, които не са доволни по един или друг начин, включително поп фолк певци, които искат да отворят дискотеките", посочи Биков.


По думите му управлението на ГЕРБ винаги е самокритично и никога управляващите не са твърдели, че не допускат грешки.


"Не отричам, че в България има хора с ниски доходи, това за никого не е тайна. Не мисля обаче, че този протест е толкова заради доходите. Мнозинството от хората, които участват в него, в София, са хора със сравнително добри доходи. Акцентът на ГЕРБ винаги е бил свързан с това, страната да догони София", настоя Тома Биков.


Той допусна, че поведението на гардовете на НСО в парка "Росенец", е искрата, която е запалила недоволството им.


"След това поискаха оставката на правителството. Не знам защо. По-големият проблем е оттук нататък какво се случва. За нас може би предсрочните парламентарни избори са най-малкият проблем. Готови сме за избори още утре, но не виждам никакъв план, нито от страна на президента, нито от протестиращите, за това какво следва", настоя още веднъж депутатът от ГЕРБ.


"Нашият план е да не подаваме оставка, защото страната влиза в тежка икономическа криза, защото нито един закон, свързан със социално-икономически мерки, няма да може да бъде приет следващите три или четири месеца, когато няма да има парламент, а ще има служебно правителство", аргументира се Биков.


Според него провеждането сега на едни предсрочни парламентарни избори, означава кризата да бъде изпусната от контрол през есента и зимата.


"Доверието на обществото ще се види на изборите. Има избори след 7-8 месеца. Ако бяха след две години, нека да седнем и да обсъждаме оставка и т.н. В този парламент имаме само една възможна формула за съставяне на парламентарно мнозинство и това е формулата между ГЕРБ и "Обединените патриоти". Нито една друга формула ние не желаем да правим в този парламент", отсече Биков.


"Дълбаенето на пропаст в обществото, парцелирането на обществото на партийни, етнически... Единственото, което ще се направи, е да се отслаби държавата и тогава мафията ще стане силна в държавата", заключи той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тома Пържолник 13.07.2020 11:54

    Площадът може да изразява мнение, но площадът не може да управлява! Само любителите на пълните с пачки и злато чекмеджета са способни да управляват. А пък аз много обичам пържоли.Тома Биков

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни