Свързани новини

11.07.2020 07:08

Полицията влачи и пребива протестиращи пред Министерския съвет

Видян 5020 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С падането на мрака напрежението пред Министерски съвет ескалира. Полицията започна да извлича хора от протеста и да ги налага с ритници и юмруци. Протестиращи се оплакаха, че е използван и лютив спрей. Десетки са арестувани, предаде Сега.


Полицията практически изпусна контрола над протестиращите в София след двата митинга на привърженици и противници на ГЕРБ. Малко след като премиерът Борисов говори пред входа на Министерския съвет, напрежението започна да се покачва, провокирано от момчета с черни фланелки, които започнаха да хвърлят бутилки с вода и яйца срещу полицията. Вече часове наред протестиращите шестват между Министерския съвет и Орлов мост, като към тях прииждат още хора.


 ВИЖ СНИМКИ ТУК!


 ВИЖ ВИДЕО!


 


С изтеглянето на хората, които бяха докарани с автобуси от страната да подкрепят Борисов, протестиращите срещу него опитаха да препречат пътя им. С викове "Оставка!" и "Гешев е позор!" те тръгнаха към Орлов мост, минаха покрай обграденото с полицейски кордон Народно събрание, но внезапно финтираха полицаите, заобиколиха зад СУ "Климент Охридски" и покрай Националната библиотека стигнаха до пространството, в което бяха паркирани ГЕРБ-автобусите. Там, при липсата на много полиция, се стигна до физически сблъсъци. Имаше и бутане между протестиращи от митинга на Радев и полицаите, а най-масово се скандираше към хората на ГЕРБ "Платени боклуци!".


Привърженците на ГЕРБ все пак успяха да се качат в автобусите и останаха там да чакат защита от униформените. Когато полицаите се появиха, някои от рейсовете успяха да потеглят, но другите бяха блокирани от противници на правителството и на главния прокурор. В последвалата бъркотия бяха арестувани поне трима души.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 12.07.2020 08:26

    видя се как жестоко зли полицаи пребиват момчето на протеста......направо изверги....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион