Свързани новини

10.07.2020 14:30

Каракачанов разобличи Борисов

Видян 7887 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Военният министър Красимир Каракачанов разобличи в лъжа премиера Борисов, който заяви, че службите на правителството са длъжни да изпълняват това, за което помоли НСО, но Каракачанов го опроверга. Това направи и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.


"Избраният от президента Румен Радев началник на НСО е поискал сушата и водата около Росенец да са затворени за всички от 10 юли до 15 септември. В един ден ни каза да правим каквото искаме, на другия ден ни праща писмо. В същото време МВР закарва утре сили, за да осъществи ред“, каза Борисов по адрес на президента, които е принципал на НСО.


"След като получат това писмо, всички служби на правителството, трябва да го изпълняват. Съответно, подчинените на вицепремиера Каракачанов, едното копие е до командира на ВМС. Представете си Каракачанов извежда военни кораби и ги нарежда там. Съответно МВР, в лицето на Маринов, изкарва гранични катери и почва на мегафоните да казват: моля, напуснете, еди кой си, ще има глоби, актове. В същото време от лодките стоят и снимат. Морска администрация е дала координатите, които са поискани. И какво излиза, че правителството брани имот на Ахмед Доган. Добре ли са го построили и измислили? В единия ден Радев призовава НСО да правят каквото считат за правилно, на другия ден изпращат това писмо. Сутринта говорих за сценарий, ето неговото продължение“, каза още Борисов.


"Истински съжалявам, че върху НСО се оказва такъв натиск. НСО не допусна нито един гаф с нашето председателство. Там работят изключително добри професионалисти, огромната част, които съм сигурен, че им е много тежко, когато виждат, че политиците се замерят с тази служба. Като прибавим, че най-младият автомобил там е на 12 години, може да си представите какво изпитание е това за шофьорите. Не само, че съм съгласувал всяко предложение. До ден днешен, със Станчев е дошъл при мен, съм им оказвал пълно съдействие, включително и финансово. Когато са пожелали, тогава, на мига, са били приемани от мен и са третирани като всяка една национална служба. Пак се обръщам към дългогодишния ми колега, министър, Христо Иванов, как би коментирал това. Какво общо има правителството, за да ме държи мен отговорен. Вчера бе пред президентството, защо не попита за тази заповед. Призовавам всички партии да се пазят от провокации и да не стимулират провокации. И гражданския и митническия мир. Комисията в НС спокойно може да извика всички, които пожелае. Всички заплахи, които са получени да ги имат. Включително и за съпругата на президента Радев, за която е преценено, че трябва да бъде охранявана. Пак да ни изтъпанят нас, все едно ние браним или препятстваме. Не е честно", каза Борисов.


"Съжалявам, че точно този ден в който са впрегнати всички усилия на финансовото ведомство ние хабим толкова енергия, призовавам политическите партии да се пазят от провокации", добави Борисов.


"Много бързо могат да припламнат етнически искри", предупреди Борисов. Премиерът обяви, че неговото правителство може да бъде обвинявано за много неща, "но като сме критикувани, незабавно се поправяме".


"Истински вярвам, във всички, да не допуснат нагнетяване на етническо напрежение и МВР се готвят да го предотвратят. Етническото напрежение в България много лесно става. Било е, може да стане. Това е най-страшното. дано всички сме с разума си", настоя Борисов.


Вицепремиерът Красимир Каракачанов призова НСО да вземе отношение по казуса с хвърленото на земята българско знаме от служител на службата в парк Росенец.


"Флотът защитава морския суверенитет, а не акваторията на паркове и частни имоти. Нито един моряк от флота няма да бъде ангажиран с подобни необмислени писма", заяви Каракачанов.


"Това е един позорен акт. Флотът няма за задача да охранява акватории


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 10.07.2020 20:39

    боре , с лъжи не става . борисов не беше сигурен и разпореди проверка. но пък рублите са си пари. браво. имаш награда от решетников.

  • 003 Anonimen 10.07.2020 18:48

    Нямаме търпение да започне "спонтанния" протест в защита на Бочко и шайката му,като присъствието на всички общински служители от страната е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!Идвайте, прииждайте герберони, за ваш Боци няма живот извън властта,тя му е необходима като въздуха, без нея ще се задуши! Да помогнете на ББ да управлява територията до пълното затриване на държавата!

  • 002 Anonimen 10.07.2020 15:06

    Единственият премиер в света осъждан два пъти за лъжа.

  • 001 Anonimen 10.07.2020 14:53

    Боpисов непpекъснато лъже, въпpеки че е пpемиеp и това е недопустимо. Дъpжавата се упpавлява с лъжи и кpажби

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

стрелец

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание.