Свързани новини

10.07.2020 13:50

Politico: България изпада в политическа криза заради мрачната си 'дълбока държава'

Видян 2926 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България изпада в политическа криза заради мрачната си 'дълбока държава'. Под това заглавие авторитетното международно издание Politico публикува обзорна статия за политическата ситуация у нас.


Най-дълбоката институционална криза в България от няколко години се разпали от сюрреалистичен инцидент във вторник, когато политик центрист се опита да забоде националния трикольор на каменист плаж на Черно море, но бе отблъснат от охранители, пише авторът Крисчън Оливър:


До четвъртък сложният скандал, който стигна до това кой наистина управлява страната, се разпростря спираловидно до топ ешелоните на властта, а президентът социалист Румен Радев обвини държавните прокурори, че са в съюз с мафията, след като арестуваха двама от неговите помощници.


В четвъртък вечерта в центъра на София се събра множество на протест с аргумента, че скоростно развиващите се събития показват как скрити интереси дърпат конците в съдебната система и са оголили размитите граници между властните олигарси и сенчестия държавен правоохранителен апарат.


Радев, който е бивш пилот на изтребител, слезе сред тълпата и похвали протестиращите, че са загърбили традиционните партийни разделения, за да се противопоставят на босовете на организираната престъпност в страната и на влиятелни политическите фигури.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 10.07.2020 16:33

    ЗА КУПЮРИТЕ - НЕ ЗНАМ, НО ЗА ТОВА, ЧЕ ВСИЧКИ ТАРИКАТИ ПОДГОНЕНИ ОТ ПРАВОСЪДИЕТО ИМАТ РУПОР В ЛИЦЕТО Р Р, ПРИЗОВАВАЩ НАСИЛСТВЕНО СВАЛЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ФАКТ.КАТО СА ТОЛКОВА ЕРБАП - ЯВЯВАТ СЕ НА ИЗБОРИ ,ПЕЧЕЛЯТ И УПРАВЛЯВЯТ. САМО ЧЕ СЛЕД ТОВА СЪС СИГУРНОСТ ЧЕ ИМА ЛУСТРАЦИЯ

  • 001 Anonimen 10.07.2020 14:29

    "Дълбоката държава" е резултат от дълбоките чекмеджета с пачки от най-едрите копюри и кюлчета злато....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание.