Свързани новини

10.07.2020 12:27

Прокуратурата проверява министър Банов заради небостъргача I-Tower

Видян 3374 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира Специализираната прокуратура заради събрани данни за извършено престъпление, свързано със строежа на небостъргача „I tower ” в центъра на София, съобщават от държавното обвинение.


Проверката срещу министъра на културата Боил Банов е свързана със строежа на т. нар. небостъргач I-Tower в София, близо до пл. Македония. За започналия в нарушение строеж около Солни пазар 19 минути писа още на 13 май 2019 г.


Върховната административна прокуратура ще назначи проверка на министъра на културата Боил Банов и ще сезира Спецпрокуратурата за извършени според нея престъпления. Те касаят документи, издадени от министерството, за строителството на небостъргач, който се издига на около 50 м от културен паметник. Това съобщи по-рано в ефира на "Здравей, България" главният прокурор Иван Гешев.


„Не съобразяваме действията на прокуратурата с изявления на политици или с политически последствия. Не се страхуваме, не се срамуваме и държим българските граждани да знаят истината. Това е начинът да се повиши доверието в съдебната власт”, каза още Гешев.


Коментарът му дойде по повод мнението, изразено от някои граждани, че акцията на прокуратурата в Президентството е дошла, веднага след като Радев е поискал сваляне на охраната на НСО за Ахмед Доган и Делян Пеевски. Часове след началото на акцията и извършените арести на „Дондуков” 2, пред сградата се състоя протест. Държавният глава излезе при демонстрантите и с изявлението си призова за „прогонване на мафията от прокуратурата”.


„Президентът явно нещо се е объркал – най-голямата мафия във всички държави е в политиката”, допълни Гешев. И коментира, че според него държавният глава се „катери върху гърба на прокуратурата, за да постигне някои елементарни, дребни политически успехи преди предстоящите избори”.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп