Свързани новини

09.07.2020 17:47

Разследващи подхвърлиха "доказателства" в дома на Златанов: Дъщерята

Видян 3794 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

           Специализираната прокуратура и МВР са извършили претърсване в къщата на Илия Златанов - бизнесмена, който е основен свидетел по разследването на Антикорупционния фонд - Осемте джуджета, във вторник (7 юли) вечерта в квартал Симеоново. За акцията няма официална информация, но за действията на разследващите съобщиха от неправителствената организация, които разпространиха и видео как маскирани мъже влизат с взлом в къщата.


Пред Дневник за действията на разследващите разказа и дъщерята на Златанов - Пролетина. Жената отсъства при взлома - отишла е да вземе детето си от градина. Тя живее в къщата със семейството си. Акцията продължава до след полунощ, като разследващите изземват златни монети, които намират, след като претърсват за втори път един шкаф, разказва Златанова.


Нейното основно опасение е, че "те искаха да направят нещо, за да покажат, че баща ми лъже и че е човек, на чиито твърдения не може да се вярва".


От видеото, разпространено от Антикорупционния фонд и предоставено от Пролетина Златанова, се виждат въоръжени и маскирани полицаи, които обикалят къщата в началото на акцията. Дневник не откри никой от прокуратурата за коментар.


Във вторник вечерта Пролетина Златанова получава обаждане от СОТ, че в дома се е включила аларма. Служители на охранителната фирма пристигат на място и виждат разбита врата, като служителите на реда не ги допускат да влязат.


Когато Пролетина Златанова пристига (б.р. тя е била навън, за да вземе детето си от градина), на вратата се засича с човек, който й се струва познат. "Това беше прокурор Димитър Франтишек, който, като си показах личната карта и разбра коя съм, си тръгна", разказва Златанова. Няма заповед, няма легитимация.


Франтишек беше шеф на специализираната прокуратура, но преди месец изненадващо напусна поста. Бащата на Пролетина - Илия Златанов, твърди, че го е виждал в ресторанта Осемте джуджета, където той се е срещал с бившия шеф на столичното следствие Петьо Петров.


Цяла вечер до късно през нощта разследващите извършват претърсване, включително и с металотърсачи в двора и в къщата на Златанов. "Прокараха ги по всички стени, взеха документи, лаптопи - моят и на съпруга ми, откриха монети", разказва жената.


Най-фрапиращото беше - вече бяха минали всички стаи, бяха прегледали всички чекмеджета и протоколите бяха написани, когато на един от разследващите му звънна телефонът. Започна да описва какви монети са намерени. След като затвори, извика едно от двете поемни лица и заедно се качиха в спалнята на втория етаж. Аз ги последвах след малко. Видях ги как излизат от стаята и ми съобщиха, че са забравили да проверят един скрин. Това е един шкаф, който те огледаха много внимателно, аз го бях подреждала буквално преди няколко дни. Във второто чекмедже, където имаше само две блузи и в който преди това нямаше този плик, те откриха плик със златни монети и фактури, издадени от Германия на името на баща ми", разказа Пролетина Златанова. Вместо килограмите злато, иззети от семейството обаче, това са 700 -800 г., свидетелства тя.


Разрешението за претърсване е подписано от съдия Андон Миталов от Специализирания наказателен съд. Това пък може да се счита за директна провокация към САЩ.


Припомняме, че на 5 февруари тази година държавният секретар на САЩ включи съдия Миталов и семейството му в списъка на лицата със забрана за влизане в САЩ поради негово участие в значителни корупционни дейности.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 10.07.2020 15:12

    А кои са поемните лица при този "обиск"? Като че ли такива липсват,а?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на