Свързани новини

09.07.2020 15:17

Бели бизнесмени тровят децата на България: Гешев

Видян 1298 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Бели бизнесмени" тровят децата на България. Това написа в Twitter главният прокурор Иван Гешев по повод разследването срещу незаконни опасни отпадъци в землището на община Червен бряг.


"Прокуратурата върши своята работа срещу това. Но и всеки от нас трябва да избере дали да е на страната на олигарсите или на страната на закона. От нашия избор зависи дали ще живеем по-добре в собствената си възродена Родина", споделя още обвинител №1.



По-рано главният прокурор коментира акцията и пред медии в Габрово.


„Изкопани са над 120 тона, за щастие нивото на радиоактивност е ниско. Поради факта, че са опасни отпадъци, вероятно има и киселина, в района се диша трудно. Истината е следната – даваш на една фирма опасен отпадък, официално тя е лицензирана, неофициално тя няма никакъв потенциал, свързана е с теб и твоя бизнес, и тя го закопава и трови българската природа, нашите деца, нас, но те печелят пари от това нещо. Има констатирано още едно място, където също не се знае колко отпадък има, то е близо до водоизточник. Това е безобразие – това не може да се случи никъде в ЕС“, заяви Гешев.


А от балканския град обвинител №1 се отправи към Червен бряг, за да провери лично как върви разследването на прокуратурата. Работата на екипите се извършва във връзка с досъдебното производство, по което в качеството им на обвиняеми са привлечени бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови, както и длъжностни лица.


„Ако си „бял бизнесмен“ и правиш това нещо, не искам да си представям какви са „черните“. Виждате, че всички работят в специални костюми, въздухът е рисков, има ниски нива на радиация. Благодаря на всички колеги от МВР, прокурори, служители на РИОСВ, защото работят в изключително трудни условия“, заяви Иван Гешев. Той попита и „в коя държава от ЕС това може да се случи – лицензирана фирма, която няма никакви кадри, никаква техника, и плаща на някой, за да се зарие опасният отпадък“, предаде Нова тв.


 



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и