Свързани новини

09.07.2020 11:42

Мая с протест на 15 юли

Видян 2094 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Управляващите подготвят промяна в Изборния кодекс, с която да отменят машинното гласуване.  На 15 юли да се съберем пред Министерския съвет и да започнем верижен протест пред всяка институция, отговорна за машинното гласуване. Гражданите няма да излязат да гласуват, ако няма активни действия за опазване на резултата от изборите.
Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в предаването „Студио Хъ“ по „Седем осми“ ТВ.
През февруари премиерът каза, че ще спази закона и ще се набавят машини за гласуване, но ЦИК не прави нищо и до момента няма обществена поръчка за машините. Борисов не иска машини, защото те нямат чекмеджета, нито вземат по 50 лева, нито връщат банкноти по 500 евро или пачки по 500 евро, каза тя.
Да направим жива верига, когато парламентът тръгне да отменя машинното гласуване. Това би било атентат срещу правото на глас на българските граждани. Да излезем масово пред Министерския съвет, пред парламента, пред ЦИК, за да не им позволим да отменят машинното гласуване. Да видим дали президентът ще обяви КСНС за изборите, защото честността на изборите касае националната сигурност, допълни Манолова.
Тя покани всички лидери, които се смятат за демократични, да излязат на протест на 15 юли.
От „Изправи се.БГ“ няма да оставим и този път вотът на гражданите да е откраднат заради политическото оцеляване на Борисов. Него го е ужасно страх от гражданите и от истинския им вот. Той е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион