Свързани новини

07.07.2020 12:12

Отворете незабавно всички гранични пунктове с България: гръцки кметове в петиция

Видян 13562 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    С протестна петиция, подкрепена с подписите на 22 кмета от Северна Гърция, беше поискано незабавно отваряне на всички гранични пунктове с България. За последното денонощие 36 нови случая на заразени с вируса са регистрирани на "Кулата -Промахон", предаде БНР.


"Отворете незабавно всички гранични пунктове с България", се посочва в официално обръщение към гръцкото правителство, публикувано днес и в медиите.


На извънредно заседание 22 -ма кметове от Северна Гърция подписаха искане за възстановяване на режима за преминаване на туристи от всички гранични пунктове с България.


"Не виждаме логика в решението да оставите отворен само граничния пункт "Кулата - Промахон", се посочва в протестното писмо на кметовете.


Те съобщават, че са получили обяснение, че не могат да се осигурят екипи, които да проверяват баркодовете на влизащите туристи от други страни.


"Това противоречи на всякаква логика", единодушни са от местната власт в Северна Гърция. В искането се настоява незабавна реакция на всички министри, свързани с това решение и спешна намеса на всички депутати от областта.


Затварянето на гриничните пунктове с България предизвика спиране на туристопотока в тази част на страната и поставя на изпитание хиляди гърци, работещи в туризма, оплакват се пред медиите хотелиерите.


От установените за последното денонощие нови случаи на коронавирус, 20 са на сръбски граждани и още 16 на хора от други националности, преминали през "Кулата".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,