Свързани новини

06.07.2020 15:47

ЕК ни съди и стартира наказателни процедури по 7 точки, властта е уличена за кои бизнеси лобира

Видян 5186 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

        България се оказа най-мъмреният член на Общността, след като Европейската Комисия изстреля към София невиждан до момента залп от предупреждения за наказателни процедури за неспазване на задължителни политики. А в един от случаите решението е предаване на съда на ЕС, където веднъж вече загубихме дело, което ни струва 77 млн. Болезнените точки, маркиращи лошо управление на кабинета са 7.
Съдът е заради неспазване на задълженията за морска стратегия – и сами знаем какъв огромен проблем имаме с чистотата на водата и грижата за почти унищожената флора и фауна. От октомври 2018 г. се бавим по въпроса, няколко пъти ни е напомняно, а ние се правим на неразбрали, заради което сега ни наказват.
Втората тема, по която ни санкционират е липсата на национална програма за управление на радиоактивни отпадъци по европейските правила за отработеното гориво. Тя е трябвало да бъде готова до 23 август 2015 г.  Напомняме, че от 2 години мандатът на независимия ни орган в този сектор – АЯР, е изтекъл, а членовете му – в пенсионна възраст, си траят и вземат огромните заплати за невършене на нищо.
Третата тема отново е от сектора – отказваме да въведем променените европейски правила за радиация, което е трябвало да сторим до 6 февруари 2018 г. Това е последно предупреждение и следва съд.
Наказание ни се налага и за неспазване на правилата на ЕС за изискванията за продажба на минерални и изворни води. В разрез с европейското законодателство у нас не действа изискването да се посочва наименованието на извора върху етикетите. Освен това българското законодателство не забранява пускането на пазара на води под повече от едно търговско описание, когато произхождат от един и същи извор, което също е в противоречие с европейските правила.
Следващата процедура е свързана с „настоятелен призив” България да


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион