01/02

Свързани новини

06.07.2020 14:23

Скандал в Район и Пазари Възраждане

Видян 8023 пъти | Коментари 4
Гласували 5 рейтинг: 3.2000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Истинска семейно – приятелска мафия вилнее в Район и Пазари Възраждане, разкрива Труд. В нея са обхванати кметът на тази част от центъра на София, нейната заместничка, съпругът й, секретарки, шофьори и други действащи лица. Колегите започват скандалното разследване с купоните, които общинарите си организират на островите Тасос и Корфу и в Барселона, за които са командировани за сметка на данъкопатците като маскировката е „обучения на комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни”. Освен в чужбина, те редовно прескачат и до Албена, Банско, Хисаря, Боровец, Поморие, Несебър, Сандански, Трявна. Според кмета Савова семинарите имат „почти задължителен” характер. А какъв е той личи по снимките за спомен – те са от тежки софри и денсинги. За целта се харчат и 60 000 лв. на данъкоплатците – по 5000 лв. месечно за допълнително материално стимулиране за изнурителната „работа” на чиновниците по кръчмите, като всеки член на въпросната комисия изкарва 240 лв. месечно върху заплатата.



Пиарът на общината Пепа Илиева обяснява любовта към гръцките острови с програма за децата от ромските училища, наречена „Моята първа икона - първи стъпки към Бога”. Имало една жена, която работела в музей на икони в Гърция, която изнесла лекция. На снимките обаче ромски деца и лекции не се виждат, само танци, пиене и ядене за сметка на данъкоплатците.
„Общинарите биха могли и сами да си плащат пътуванията до островите, защото заплатите в общината не са малки. Само получените възнаграждения от секретаря на общината Дарина Енева през 2019 г. са 40 327 лв. Това прави по 3360 лв. месечно. За сравнение кметът на София Йорданка Фандъкова получава по 2900 лв. на месец. Решението кой колко да взима на месец се взема от зам.- кмета арх. Николай Диков и се подписва от кмета на района. Изплащането на допълнително възнаграждение за трудов стаж и професионален опит също зависи от Савова, твърди бившата служителка в общината, сега пенсионерка, Елка Петрова. Тя не е получавала никакво, за разлика от нейни колеги, начисленията на които стигат до над 30%.



Освен добри заплати, има и други екстри да работиш в общината. Докато десетки семейства чакат много години за жилище, млади и неженени общински служители вече са се обзавели с такова и в повечето случаи в нови кооперации, за което Труд разполага с документи за раздадени апартаменти”, пише вестникът.
Той разкрива, че наред с чиновниците, екстри се полагат и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 06.07.2020 22:41

    В Китай опандизват такива сурати, а за по-мащабни кражби - бум! Но. Китайците имат държава, ние - резерват за примати.

  • 003 Anonimen 06.07.2020 20:06

    Дерьмократясалата община е най-крадливото място в подмандатната територия.

  • 002 ЮчБунар-Коньовица 06.07.2020 17:50

    СО - р-н "Възраждане" е бившия 3-ти Димитровски РНСъвет! Най-комунистическият район на София, където дори 3 пъти бил спал и другара Замфир Яшар - Тато (известен и като Тодор Живков - Янко)! Редно и за БКП-ГЕРБ-общинарите в този район да дойде КОМУНИЗЪМА - такъв какъвто им го обещаваше Тато: с безотговорно и ненаказуемо РАЗГЕПВАНЕ от общественото колкото ти се иска и даване на обществото толкова колкото можеш да дадеш - т.е. НИЩО!

  • 001 Ке-е-е-ф, майка му стара 06.07.2020 17:40

    От както БОКо стана кмет на София, общинската администрация се увели 4-кратно. Бяха настанени на щат разни мутри от групировките, които после си купуваха дипломи - като този военно-секретния в СО-Възраждане! "Захлебени" бяха на висши длъжности роднински чада без 1 ден работа в специалността, за която претендираха - като тоя младеж арх. Диков - синче на бившия глав.арх. на София! Луксовете и служебните лимузини за ЛИЧНО ползване са няколко хиляди и ежедневно прават задръстванията сутрин и вечер! Въведена бе и РЕКЕТЬОРСКА нормативна уредба с допълнителни такси за дейности, които влизат в длъжностаните задължения на чиновниците, за което получват бюджетни заплати! Рушветите са отделно под масата! Липсва реална финасова дисциплина и се крадат бюджетни пари в огромни размери под изсмукани от пръстите "обществено-полезни" проекти! Само-награждаването с допълнителни суми е ежемесечно, особено в СО-Възраждане и пазари "Възраждане"! За тях БКП-ГЕРБ-комунизма дойде - вие, данъкопладците да му мислите!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате