Свързани новини

06.07.2020 10:41

Мъжката секретарка не ще да бъде бос на КЕВР, ДПС ще

Видян 3683 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Издигнатият от ГЕРБ Пламен Младеновски даде заден за номинацията  си за шеф на  Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), съобщи във Фейсбук председателят на енергийната комисия в НС Валентин Николов.
“Мотивите на Младеновски са: наложеното мнение в обществото, че изборът ще бъде осъществен нагласено, а не на база неговите експертни качества! Пожелаваме успех на Пламен! Ще бъде стартирана нова процедура!”, написа Николов в поста си.
Напомняме, че ГЕРБ официално предложи Младеновски: "мъжката секретарка на Иван Иванов - предишния одиозен председател на КЕВР. Името му бе анонсирано по-рано от Мая Манолова като бъдещ бос на органа. А съмненията, че шефското място се гласи за конкретен човек се появиха, след като управляващите намалиха изискванията за кандидатите – конкретно за стаж. На свой ред  Николов отговори на тези обвинения с необходимостта да се разшири кръгът на кандидатите и „да се даде път на младите”.
Капитал вече посочи и други възможни кандидати, които ще поемат ръководството на КЕВР. След оттеглянето на Младеновски в играта остава и кандидатурата на ГЕРБ - Валентин Терзийски, който в момента е в ръководството на Топлофикация-София. За него се знае, че миналото му е свързано с различни постове в топлофикации на Христо Ковачки - бизнесмен от обръча на ДПС. От друга страна, бившият шеф на Топлофикация-София Кремен Георгиев също е номиниран за член на КЕВР, но от партията на Веселин Марешки Воля. Георгиев сега е шеф на Асоциацията на топлофикационните дружества, но той също така е дългогодишен служител в централите на Ковачки т. е.- на ДПС.
Новата процедура, за която говори Николов трябваше да бъде завършена още преди още преди 3 месеца. Припомняме, че мандатът на стария състав изтече на 2 април т.г. По неясни причини НС не стартира избора много преди тази дата. При липса на фактическа легитимност старите шефове вдигнаха с 23% цената на парното и топлата вода за радост на гражданството. Младеновски като дясна ръка на има съществена роля за това решение и неговата абсурдна обосновка: ”вдигаме цената от 1 юли, защото от 1 януари може да се вдигне цената на руския газ”. Със същия замах двойката реши, че вместо 28%, както е по математика, Топлофикация ще компенсира само по 10% от сметките на софиянците.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 06.07.2020 11:33

    Факт е, че на всякъде в администрацията набутаха неграмотни и необразовани калинки, да не говорим за висши позиции. Такъв беше и нефелния слуга Иван Иванов, който си беше чиста проба обслужващ бизнес интереси смешник

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак