Свързани новини

03.07.2020 16:57

Делото Иванчева приключва на втора инстанция

Видян 2853 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

             Делото срещу бившия кмет на столичния район ”Младост” Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова приключи и на втора инстанция. Прокуратурата поиска отмянa нa oпpaвдaтeлнaтa чacт нa пpиcъдитe и ocъждaнe нe caмo зa пoиcĸaн, нo и зa пpиeт пoдĸyп oт cтpoитeлния пpeдпpиeмaч Aлeĸcaндъp Baĸлин, предаде Фрогнюз.


Специализираният наказателен съд на първа инстанция призна тримата подсъдими за виновни и осъди Иванчева на 20 г. лишаване от свобода, Петрова на 15 г., а Петко Дюлгеров на 12 г. затвор. В своите мотиви съдебният състав с председател съдия Иво Хинов прие, че двете жени са поискали 187 500 евро, но не са получили подкупа.


Днес прокуратурата поиска по-голямо наказание, но в същото време няма претенции подсъдимите да останат за постоянно в ареста, като счита, че мярката "домашен арест" е достатъчна.


Зa по големи наказания нacтoя във финaлнaтa cи плeдoapия пpeд Aпeлaтивния cпeциaлизиpaн cъд пpoĸypopът Tиxoмиp Cтoeв. Той определи като спорни материално правните изводи за това какви точно престъпни деяния са извършени от подсъдимите. Дали има приемане на подкупа или само поискване. Прокурорът поиска повторна оценка на всички доказателства, тъй като по думите му в деня на задържането е валяло дъжд, а Иванчева и Петрова си били бършели ръцете в дрехите, което било причината по тях да няма следи от маркиращото вещество от банкнотите.


Прокуратурата реално поиска по-големи наказания, които да са съобразени с това, че са поискани според тях 500 000 евро, че няма провокация към подкуп, а реално получаване на подкупа.


В съдебната зала бе обърнато внимание, че съседка на Петко Дюлгеров, която е била изслушана като свидетел, е потвърдила, че в деня на една от сочените от прокуратурата срещи той е бил през ден в блока, тъй като е имало наводняване, била е извикана фирми и реално през целия ден са били заедно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 До боклуците от безвремието в Булгаристан 03.07.2020 18:28

    Специализираният наказателен съд на територията на Булгаристан призна за виновна и осъди Иванчева на 20 г. лишаване от свобода !!! В своите мотиви съдебният състав с председател съдия Иво Хинов прие, че Иванчева е поискала 187 500 евро, но не е получила подкупа !!! Така, че внимавайте с ИСКАНИЯТА СИ !!! Важното е само да получаваш без да искаш, тогава всичко ще ви е наред!!!

  • 001 До боклуците от безвремието в Булгаристан 03.07.2020 18:28

    виновна и осъди Иванчева на 20 г. лишаване от свобода !!! В своите мотиви съдебният състав с председател съдия Иво Хинов прие, че Иванчева е поискала 187 500 евро, но не е получила подкупа !!! Така, че внимавайте с ИСКАНИЯТА СИ !!! Важното е само да получаваш без да искаш, тогава всичко ще ви е наред!!!

RSS

Най-нови

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

"Много се вълнувам да споделя с вас, че на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни