Свързани новини

03.07.2020 15:33

Почина спешен медик с К19 в София

Видян 3015 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"42-годишен опитен спешен медик с К19 от Центъра за спешна медицинска помощ в София е починал", съобщи Националната асоциация СМП. Д-р Юлиян Стамов се е заразил при сърдечен масаж и изкуствено дишане на заразен пациент в тежко състояние.


 В началото на май с COVID-19 почина д-р Нели Пандова.


„Не очаквам хората,които ни бият, заплашват или се забавляват по дискотеките с професията ни да схванат героизма на д-р Стамов.Не очаквам и да го наградят посмъртно началниците му.Масово ни пренебрегват независимо,че сме 10% от заразените и боледуваме тежко. За него няма да прочетете статия или интервю, няма да има и репортаж , защото угасна за една седмица, след като пренебрегна собствената си безопасност заради живота на пациента си.


Само спешен и интензивен медик знаят как текат секундите при пациент без дишане и как нерядко забравяме,че сме смъртни и уязвими, в битката за Живот. Няма време за лични предпазни средства, защото едно обличане на защитно облекло отнема от минутите, в които можеш да накараш едно спряло сърце да бие. Природата ни е дала едни 8 минути, в които можем да спрем Смъртта след спирането на сърцето. Ако тези минути отидат за собствената безопасност, може да да лишим пациента си от шанса да оцелее. Но, най- много вируси се отделят при аспирация, интубация, венозни манипулации.Колкото е по- голям поетия вирусен товар, толкова по- тежко протича инфекцията на заразения, особено, ако е изтощен от дежурства ,безсъние и стрес медик. За да пренебрегнеш собствения Живот пред Живота на непознат , трябва просто да си Човек и Лекар с главни букви !!!Поклон Докторе!, посочват от асоциацията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей