Свързани новини

03.07.2020 13:07

Световният енергиен пазар ще се върне към предишното потребление в края на 2021 г.: Новак

Видян 1250 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Търсенето на въглеводородите в света ще се върне към нивото отпреди кризата не по-рано от края на 2021 г. и това е оптимистичният сценарий. Това заяви министърът на енергетиката на Русия Александър Новак по време на конференцията „Глобалната енергетика и международните политически рискове“, организирана от международния дискусионен клуб „Валдай“.


Той отбеляза, че пандемията Covid-19 доведе до това, че за някои работата отдалеч (работа от дома) ще остане за някои завинаги, което ще намали потреблението на горива.


Министърът обърна внимание също така, че много нефтогазови компании  заявиха намерението си за преход към въглеродна неутралност, което означава намаляване на дела на въглеводородите в световния енергиен баланс в полза на възобновяемите източници на енергия (ВЕИ)


По думите му, ако по-рано се прогнозираше, че дела на въглеводородите в световната енергетика ще спадне през 2040 г. от настоящите 85% до 75 % заради увеличаването на дела на ВЕИ, то сега се смята, че ще е още по-малко – 65-68 %.


„Структурата се промени, тъй като, на първо място по-дълго ще продължи възстановяването по отношение на търсенето на въглеводороди и през тази година ние няма да достигнем предишното ниво (на потребление. Ще го достигнем по-скоро през 2021 г. Според мен това е оптимистично. Отдалечеността – това е завинаги. Всички почувстваха вкуса на това да вършат същата работа, без да се придвижват“, каза министъра.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне