01/03

Свързани новини

02.07.2020 15:47

Над 90 хил. лева бяха събрани във вътрешната дарителска кампания срещу COVID-19 на служители на УниКредит в България и на Фондация УниКредит

Видян 1510 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служителите на УниКредит Булбанк, заедно с Фондация УниКредит, събраха 91 567 лв. в полза на най-уязвимите групи, които силно пострадаха от разпространението на COVID-19. Събраните средства бяха разпределени поравно между 10 граждански организации.


В началото на пандемията УниКредит Булбанк дари средства на „Пирогов“ за покриване на възникналите извънредни медицински нужди, на Министерство на здравеопазването за подкрепа работата на лабораториите и купуване на тестове за COVID-19 и на общ фонд на дарителите, средствата от който ще бъдат разпределени според препоръките на Кризисния щаб. Общата стойност на даренията беше 225 000 лева.


По-късно чрез вътрешната дарителска кампания УниКредит Булбанк помогна на социални предприемачи, хора с увреждания или в крайна бедност, възрастни хора, жени, пострадали от насилие.


Служителите подкрепиха с лични средства 10 организации, които работят в различни направления и места: фондация „Св. Николай Чудотворец“ и Чудната градина, фондация Светът на Мария и техния Кетъринг Bon Appétit, Арт ателие Творилница, Клуб на Нестопанските организации в Търговище, фондация „Здраве и социално развитие“, Каритас София, Проект Северозапад, сдружение „Граждански инициативи – гр. Ловеч“, фондация „Асоциация Анимус“, Проект #задоброто.


„Радвам се, че колегите подкрепят усилията на УниКредит в България за справяне с последствията от разпространението на COVID-19. Личната ангажираност на всеки един от тях, който дарява собствени средства с голямото желание да помогне нуждаещи се хора, ме кара още веднъж да се гордея, че заедно изграждаме и поддържаме една достойна социално отговорна компания.“, сподели Теодора Петкова, главен изпълнителен директор и председател на УС.


За да се включат възможно най-много служители, даряването беше лесно организирано чрез мобилното банкиране на УниКредит Булбанк. Специално генериран QR код към открита за целта сметка се сканира с приложението Булбанк Мобайл и дарителят е готов да направи трансфера. Целият процес отнема 30 секунди. Това е иновативен, удобен и бърз начин за даряване, който улеснява целия процес и може да направи дарителите още по-активни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви