Свързани новини

02.07.2020 14:50

Още се сринаха 7-класниците на изпитите: средно 2 по математика и 3 по БЕЛ

Видян 5617 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпреки че част от тях имаха шанса "непознатият" текст на изпита по български език, даден от МОН, да им е познат от учебната тетрадка на Просвета - София, седмокласниците имат Среден 3 на миниматурата.  По математика положението е още по-трагично. И въпреки че министърът излъга, че „няма сериозно подобрение” от миналата година, всъщност те са още по-ниски. Това е резултатът от прехваленото дистанционно обучение – 19 минути толкова пъти писа, че 80% от учителите са дигитално неграмотни по данни на самото просветно министерство, а вместо да ги принуди да се образоват и на тази база да им вдигне заплатите, МОН просто ги подкупва с увеличения без условия всяка година.
Средно на изпита по български език и литература седмокласниците са изкарали 51.06 от 100 възможни точки – Среден 3. Това е понижение спрямо 2019 г., когато средният резултат беше 53.06 точки
Притеснително ниски остават средния брой точки на изпита по математика – едва 36.33 от 100 възможни.Това е чиста Двойка!

Тази година 13 000 седмокласници въобще не са се опитали да решават задачите с отворен отговор, което издава имат ли изобщо идея какво правят, докато през 2019 г. броят им беше 17 000, а в предходни години са достигали и 20 000 или около една трета от всички деца.
По-ниското постижение по български език също се дължи на по-ниската успеваемост при въпросите с отворен отговор. В превод: тотална неграмотност.
Само 8 от 60 000 ученици са с максимален брой точки по български език и литература. По математика те са 349. Трима седмокласници имат по 100 точки и на двата предмета, а 20 са с нула точки и по двата предмета.
„Тревожно ниските резултати, особено по математика, остават", коментира министърът на образованието Красимир Вълчев, сякаш по български език са прилични. НО КАКВО ДА КАЖЕ ЧОВЕК, КОЙТО САМ ПО СЕБЕ СИ ПРАВИ УДИВИТЕЛНИ ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ – СКОРО ЩЕ ПОКАЖЕМ КАК ПИШЕ „НЕ ЗНАМ” НАПРИМЕР. ОБРАЗОВАТЕЛЕН МИНИСТЪР!
Според него лошият среден резултат по математика се дължи „на това, че учениците от прогимназиалния етап се затрудняват с усвояването на този предмет. Това ги демотивира”.
„Финансира се и изграждането на модерни кабинети по математика и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни