Свързани новини

01.07.2020 18:27

Премиерът изпусна кормилото: Мая

Видян 3502 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Борисов изпусна кормилото на здравната криза с COVID-19, и на епидемията от безработица. Наесен премиерът ще се огледа в огледалото на безработните. Tова ще е есента на гражданското недоволство. Новата политическа сила ще е гневът на гражданите.
Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова днес във Враца.
Социалният министър и Борисов създадоха пълен хаос с числата за безработицата. Представените данни са целенасочено неистински, за да се скрие размерът на вълната безработни. На Сачева ще й трябват 100 седмици или 2 години, за да се върнат на работа новите безработни, допълни Манолова.
По данни на Националния статистически институт новите безработни след COVID-19 са 100 хил., а според Агенцията по заетостта годишно са 111 700 души. Същевременно социалният министър твърди, че новите безработни са 72 хил., посочи Манолова.
Според Евростат през април в България ръстът на безработицата е осем пъти по-висок от средния за Европа, а 16% от новите безработни в Европа са в България, допълни Манолова.
Относно квалификациите, отправени към нея от социалния министър днес по бТВ, Манолова заяви, че Сачева не може да се сравнява с боса си Борисов и с неговата квалификация към гражданите, които той нарече „тулупи“.
Това управление ще е запомнено, като управлението на тулупи с чекмеджета с пачки и кюлчета и пистолет на нощното шкафче, заяви Манолова.
До 3 юли е срокът за новия председател на КЕВР, чиито инициали са П.М. Претенциите на българските граждани за сметките и цените на тока, водата и парното вече да се отправят към Борисов. Той е председател на най-голямата партия – ГЕРБ, депутатите от която промениха закона, за да може определен човек да е шеф на КЕВР, каза Манолова.
За евентуалното удължаване на мандата на правителството, тя каза, че ГЕРБ правят юридически консултации и нарече намеренията им безпрецедентни и противоконституционни.
„Изправи се.БГ“ ще участва в предстоящите избори срещу авторитарното управление на Борисов. Ще има ревизия, както обещахме на 23 май под прозорците на премиера. Моделът Борисов е изчерпан и е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 02.07.2020 07:10

    Ти пак сънуваш едни същи неща .Борисов та Борисов .Той неможе....Бунтове ,протести...Все неща които ти се иска да са.Да ама не.Следващия път поговори с извънземните.Те може да ти кажат нещо различно .Стига с тоя Борисов.Не ти дава мира.Нещо много си се збабчила .Голщм тормоз ти е тоя Борисов.Вече ти личи колко си цмачкана -гнет,гнет,те тормози,ха ,ха ,ха .

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв