Свързани новини

01.07.2020 10:32

Узунов и шефът на НСО на разпит в следствието заради телефон

Видян 2061 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Секретарят на президента Пламен Узунов и началникът на НСО Красимир Станчев са призовани да се явят в следствието заради телефон, който не може да бъде отключен, предаден е по-късно на разследващите и е бил в автомобил от кортежа на Румен Радев, съобщават от Специализираната прокуратура във връзка с разследването за търговия с влияние. 


Иззети са три мобилни устройства от Узунов. При изследването на един от телефоните е установено наличие на регистър с обаждания, списък с контакти, електронни писма от пощенска кутия, кратки текстови съобщения, изображения, видео и аудио файлове, документи и други потребителски данни. По време на изследването на телефона е било извършено и възстановяване на изтрити записи.


При изследване на втория телефон е установено, че заключващият код не съвпада с този, който Узунов е предоставил. В заключението на експертизата се сочи, че правилният код се състои от минимум четири символа, като поне един тях е буква.


Изследван е и трети мобилен телефон, предаден с протокол за доброволно предаване. В хода на изследването са били извършени няколко опита с различни кабели и зарядни устройства, с цел да бъде заредена батерията на телефона и той да бъде включен, като същите са били неуспешни. Огледът на устройството показва, че то е отваряно и са развивани винтовете в долната му част. Установено е още, че по него са извършвани манипулации и опити да бъдат сменени части. 


Пламен Узунов е опитал да счупи третия си телефон, който е ползвал през последните две години.


В хода на изследването вещото лице е отстранило причинената повреда на телефона и същият е приведен в активен режим. Установено е още, че устройството има код за заключване. Предоставеният на водещия разследването от ползвателя на телефона Пламен Узунов код с четири нули не съвпада с действителния. Заключението на експертната справка сочи, че правилният код се състои от шест цифри. Затова Узунов е извикан в следствието.. Във връзка с установените манипулации по мобилния телефон и предвид факта, че същият се е намирал в автомобил от кортежа на президента, е донесен на по-късен етап от шофьор на Пламен Узунов, който го предоставя с протокол за доброволно предаване. В Специализирана прокуратура е призован да се яви и директорът на НСО, съобщават от прокуратурата. 

 

 



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион