Свързани новини

01.07.2020 16:03

Фандъкова: президент на Европейските региони

Видян 1586 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Столичният кмет Йорданка Фандъкова е избрана за изпълнителен президент на Съвета на европейските общини и региони (СЕОР). Номинацията и е издигната от ръководството на Националното сдружение на общините в България.
Съветът на европейските общини и региони е най-старата и най-голямата неправителствена организация на местните и регионалните власти в Европа. В СЕОР членуват 60 национални асоциации от

41 страни, които представляват над 100 000 общини, града и области

Организацията има важна роля за защитата на интересите и приоритетите на местните и регионалните власти и за обмен на опит между членовете, което е особено важно в момент на пандемия и усилията за по-голяма подкрепа на местните власти за по-бързото им възстановяване след кризата.
Изпълнителните президенти на СЕОР са кметовете на европейски столици като Париж, преизбраната в неделя Ан Идалго, Лисабон и София, представителите на средните градове – първите граждани на Гданск и Утрехт, президентът на Конгреса на местните и регионалните власти на Съвета на Европа.
Ролята на изпълнителните президенти е политическа и е насочена към засилване влиянието на Съвета на европейските общини и региони в международен план.
Издигането на кандидатурата на Фандъкова за престижния пост е възможност за привличане на общественото внимание към ролята и потенциала на българските местни власти.

Кандидатурата й е била подкрепена единодушно

от членовета на Изпълнителното бюро на СЕОР на заседанието на 26 юни, предаде 24 часа. На него е бил подчертан нейният дългогодишен политически опит и приносът й за динамичното развитие на София.
Очаква се кандидатурата на Фандъкова да бъде одобрена от политическия комитет на СЕОР в края на септември.
Йорданка Фандъкова е първата жена кмет в историята на София, а също така е и най-дълго ръководилият града управник, като на 11 март изпревари дотогавашния рекордьор инж. Иван Иванов, зад когото останаха Стефан Софиянски, легендарният от соца Петър Междуречки, ген. Владимир Вазов, Димитър Петков, арх. Георги Стоилов и др.

 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв