01/02

Свързани новини

29.06.2020 18:02

Черната каса на ГДБОП при депутатка от ГЕРБ?

Видян 7789 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нова нишка свързва управляващата партия с арестувания шеф на отдел за борба с наркотрафика в ГДБОП Цветан Панков. Черната каса на арестуваните "антимафиоти" е при служителка на МВР - депутатска щерка, съобщава Афера.бг. Припомняме, че при акцията в края на миналата седмица бяха задържани четирима души. Трима от тях - от системата на МВР. При обиск в дома на близка приятелка на Панков била открита голяма сума пари. Тя е служителка на  ГДНП – Главна дирекция Национална полиция, с шеф Христо Терзийски, съобщи още прокуратурата. На пресконференцията си по случая с арестуваните висши шефове на ГДБОП, прокуратурата спомена  за въпросната полицайка „касиер“ на Панков, но първоначално нито назова име, нито оповести дали е задържана, и какво е процесуалното и състояние.


Сега стана ясно, че полицайката се казва Василена Фикирлийска, а по-изненадващото е, че майка и е Йорданка Фикирлийска, която в този мандат е била депутат на ГЕРБ от 24 МИР София-град.  Тя става народен представител в последния парламент през 2017г. и заема мястото на Валентин Радев, който тогава става шеф на МВР. През септември 2018г. обаче тя освобождава депутатската банка, за да я преотстъпи отново на  Радев, който подава оставка от министерския пост. По време на престоя си в 44-то НС Фикирлийска  е член на Комисията по правни въпроси без съответно образование, а сред законодателните й инициативи е допълнение на Закона за МВР.


Освен това, Легия Антимафия  откри и снимки на майката на “полицайката-касиер” с близка пък до Бойко Борисов – Станислава Стоянова, която също е депутат от ГЕРБ. Самата Стоянова пък е известна с това, че едва 30 - годишна е станала народен представител и е абсолютен рекордьор по брой снимки с Борисов и на всяка от тях те са прегърнати. Тя дори се появи с уникално бижу по индивидуална разработка – швейцарски часовник поне $24 575, като цената на модела достига $219 000.  Депутатски заплати за цял мандат. Въпреки възрастта си Стоянова и преподава в СА Д. А. Ценов в Свищов по три дисциплини, без да има трудов стаж по нито една от тях.  От 2015 г. дори е член на Съюза на учените в България. Представя се и за пиар. Странно какво прави в Земеделската комисия на НС.


Същевременно, висшите антимафиоти, уличени в рекет и чадър над наркодилъри, остават в ареста. Според съда има опасност Панков и Кирил Ванков от ГДБОП да извършат престъпления навън, както и обосновано предположение, че са автори на престъпленията, в които са обвинени. Задържаните извършвали рекет поне от 2017 г., обявиха от прокуратурата.


Обвиняемата депутатска щерка Василена Фикирлийска  остава на свобода без мярка за неотклонение, защото според съда тя нямала отношение към групата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 29.06.2020 21:58

    Още от времето на соца е така - бизнес на ДС(БКП)! Като хванат наркотик и го препродават, а за нас тъпите изгарят демонстративно брашно в пещите на Кремиковци! Фармация Дупница е създадена за производство на каптагон - Западът беше пропищял!След 1989 г. каналите се запазиха и бяха поверени на "наши" хора! И така 30 г. !!! Скандалът сега е малко по- силен бушон, за да оцелеят баш майсторите!!!

  • 003 Физиономист 29.06.2020 20:56

    Последно коя е тази хубавица на снимката Станислава Стоянова или Василена Фикирлийска ? https://bgpravda.blogspot.com/2017/11/blog-post_10.html

  • 002 Anonimen 29.06.2020 20:53

    https://bgpravda.blogspot.com/2017/11/112.html

  • 001 Anonimen 29.06.2020 20:52

    Кой търсеше свинските черва? Материал за работа и ефективни действия!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби

Доста енергичен работен ден

Доста енергичен работен ден, а вечерта множество срещи