Свързани новини

29.06.2020 13:09

Не вярвам, че прокуратурата е безпристрастна: Радев

Видян 1590 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


„Трябва да има независима експертиза на последните записи, за които се твърди, че са с премиера Бойко Борисов”, заяви президентът Румен Радев, който бе на посещение в Козлодуй.  „Тя не може да бъде осигурена от българската прокуратура, която е заинтересована страна, тъй като в един от записите името на главния прокурор се споменава като "възторжен фен на премиера"”, подчерта държавният глава.


На въпрос кои негови съветници са били разпитвани, Радев отказа да спомене имената им, но заяви, че това трябва да го каже прокуратурата, която по думите му има своите мотиви да ги разпитва.


"Както виждате, аз не бързам със своите действия по отношение на г-н Пламен Узунов, защото, ако вярвах в безпристрастността на прокуратурата, аз щях много бързо да взема най-лесното решение за неговото отстраняване", подчерта Радев.


По думите му имало очевидна тенденциозност и то с нарушение на закона и вземане на страна в политическите игри.


„Това за мен е недопустимо. Такова едно заиграване е несъвместимо с демокрацията. И точно този казус е много по-важен, отколкото действията на самия Узунов, които може да реши само и единствено съдът”, допълни Радев.


"Хората продължават да се срещат с мен и да настояват за промяна. И тази промяна е неизбежна, репресиите могат само да я ускорят", каза той.



        






Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се