Свързани новини

29.06.2020 09:25

По 8 - 9 бона на месец за чиновници с изтекли преди години мандати: властта нехае

Видян 8536 пъти | Коментари 5
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

        Вицът за „независимите” органи в България се превръща в горчива чаша, когато разберем, че с месеци, а дори и с години, властта забравя за края на мандатите на супер платени чиновници и ги оставя тихо и кротко да се угояват на държавната софра, докато някой друг не се сети.



  В петък от ГЕРБ обявиха, че „започват да търсят нов шеф и членове на КЕВР, които до 12 юли трябва да влязат” в най-омразния „независим” орган в държавата. Смешката започна преди около месец, когато премиерът се закани да ги „уволни”, при положение, че мандатът им е изтекъл още на 2 април, както 19 минути първи писа на база спомените на ексдепутата М. Ташева.
Т.е. преди извънредното положение парламентът трябваше да е избрал нова Комисия. Старата, на изпроводяк, си изкара благодарност в неизвестно каква форма, тъй като по нейно решение, вместо 28%, топлофикациите ще ни връщат само по 10% от 40-процентното намаление на природния газ от Русия. От 5 октомври 2017 г. – без малко 3 години, КЕВР не намери време да приеме и оставката на съпруга на медийния съветник и кумец на премиера Делян Димитров, който си остана срещу над 8 000 лв. на месец в борда на Булгартрансгаз.

 2 години извънмандатно карат пенсионерите в борда на АЯР


Покрай скандалите с лъжите на енергийния министър Теменужка Петкова, категорично опровергана от Европейската комисия вече 2 пъти за 3 дни, проф. Г. Касичев напомни в интервю за Студио Хъ по тв 7/8 интересен факт:
2 години след мандата си са оставени да прибират тлъстите свои възнаграждения другарите от АЯР – агенцията за ядрено регулиране, които апропо са отговорни тоно по темата за площадката и лицензите на АЕЦ Белене. При това, уточни професорът – са и пенсионери.
Преди 3 месеца 19 минути предложи като антикризисна мярка властта да


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 пенчо 26.09.2020 14:25

    ГЕРБЕРСКИ КРАДЦИ

  • 003 Anonimen 30.06.2020 00:02

    Иван Иванов стана емблема за "компетентен", "независим" и "честен" кадър на пределна възраст, работещ за "благото" на народа на цинично висока заплата!!! Пълно е с такива като този смешник на всякъде по тези благи институцийки на държавната хранилка.

  • 002 Цецо 29.06.2020 23:07

    И на кумо, и на кумецо у ГЪ3ЕЦО! При симитлийското кмет Поли!

  • 001 Anonimen 29.06.2020 14:38

    И така се купуват и отблагодаряват на подкупните висши чиновници, играещи за частни интереси против собствения си народ. За това сме и последни във всички класации и няма кой да ни мине с такова цинично управление

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

скорпион