Свързани новини

28.06.2020 11:36

Арестуваните шефове на ГДБОП от години вземали пари от наркобизнеса

Видян 3395 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Арестуваният шеф на отдел Наркотици в ГДБОП Цветан Панков и шефът на сектора за борба с наркотиците Кирил Ванков от години са осигурявали чадър на групи за разпространение и трафик на наркотици срещу пари. Освен това, те са вземали пари, за да неутрализират конкуренцията на този нелегален пазар, както и да дават информация за разследвания на хора от наркобизнеса, за да могат да избегнат арести. Това обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.
Според прокуратурата поне три години те получавали подкупи от представители на наркобизнеса. Някои плащали по 50 000 лева на месец за услугите на полицаите. Други разпитани по разследването обявили, че плащали по 20 000 лева.
В дома на приятелка на един от арестуваните шефове разследващите намерили количество пари, което по думите им не могло да бъде преброено.
За ареста на Панков и Ванков беше обявено в петък. Той стана по разследване на дирекция Вътрешна сигурност в МВР и на специализираната прокуратура. Акцията доведе до огромни сътресения по върха на ГДБОП – няколко часа след нея директорът на службата Ивайло Спиридонов, смятан за близък на премиера от разследващи журналисти, подаде оставка. Това направи и зам.-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев. Главният прокурор Иван Гешев определи акцията като безпрецедентна.
„Тoвa e мeкo кaзaнo грoзнo, дa ce oкaзвa cъдeйcтвиe нa тaкивa групи, дa ce ocъщecтвявaт дeйcтвия пo oтнoшeниe нa тeхнитe кoнкурeнти, дa ocъщecтвявaт дeйcтвия в мeждунaрoдeн acпeкт в криминaлнa дeйнocт. Бългaрcкитe  грaждaни cтрaдaт oт нaркoрaзпрocтрaнeниeтo, нaшитe дeцa cтрaдaт, a тe ca бъдeщeтo нa Бългaрия“, кoмeнтирa  глaвният прoкурoр.
„Във вcякo cтaдo имa мършa, кaктo e кaзaл нaрoдът. Тoвa, кoeтo прaвим нe трябвa дa ce възприeмa кaтo лoш знaк зa МВР. В прoкурaтурaтa cъщo имa прoблeми, нo ниe cи рeшaвaмe прoблeмитe. Зa тeзи, кoитo рaбoтят c прecтъпницитe, кoитo им oпъвaт чaдъри, кoитo ca избрaли дa рaбoтят c прecтъпнocттa, a нe cрeщу нeя – aз и вътрeшният миниcтър, щe бъдeм бeзкoмпрoмиcни”, зaключи  Ивaн Гeшeв..

 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 28.06.2020 17:54

    Бог да го прости ген. Тонев, ама как направи толкоз милиони, че построи толкова луксозни кооперация, една от които на Шипка?! И защо ли след скандалната афера за източване на ВМА Борисов го набута заместник на учителката по руски, та да продължи да прилага източването и в общината може би?! Мафиотска държава, издигнала в култ корупцията и неграмотността

  • 001 Anonimen 28.06.2020 17:11

    Поредна рекетьорска драма с политически привкус в Narod.bg! Източник от вътрешната опозиция в ГЕРБ намекна пред наш репортер, че освен всичко друто, Бойко Борисов трябва да бъде разследван и дали е искал и прибрал 9 000 000 евро от бившия шеф на ВМА ген. Стоян Тонев, за да остави без последствия скандални разкрития за негови банкови авоари в Швейцария. Бившият председател на здравната комисия в парламента от квотата на ГЕРБ и дългогодишен шеф на Военномедицинска академия, който почина в средата на май 2017-а, бе уличен, че къта около €10 милиона в клон на британската банка HSBC в Женева. Според неназовани източници сметката била разкрита около 2010 г., показа проверката на Narod.bg. Името на Стоян Тонев протече в списъка на 74-мата българи, които са се възползвали от услугата „Частно банкиране“ на офиса на британската банка HSBC в Женева. В средата на февруари 2015-а властите в Швейцария започнаха разследване за пране на пари срещу финансовата институция.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион