Свързани новини

27.06.2020 09:09

Властта крие какви такси плащат хазартните фирми

Видян 3564 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Правителството да представи до 10 юли детайлна информация за събраните държавни такси от Комисията за хазарта, в това число и приноса на отделните лицензирани фирми за последните 5 години. Това поискаха депутати от БСП, които твърдят, че разполагат с информация, че не само фирмите на хазартния бос Васил Божков са били облагодетелствани от по-ниски такси през годините. Левицата дори внесе проект на решение, с което финансовият министър да бъде задължен да предостави тази информация пред народните представители, пише Сега.

Предложението на БСП обаче бе отхвърлено от мнозинството в парламента. Вместо това ГЕРБ излязоха с контрапредложение - финансовият министър да представи обща информация за събраните такси от хазартните оператори за последните години, както и платените данъци за този период. Справката трябва да бъде представена до 10 юли.

"Имаме информация, аргументи и факти, с които считаме, че досега в значителна степен парламентът и обществеността са били подвеждани, че само определени групи фирми от този сектор са ползвали преференции от българската държава", заяви депутатът от БСП Румен Гечев. "Загубите са много повече от 700 млн. лв., прикриват се фирми, плащали по-ниска такса от законовите 15% върху залозите, и те са свързани с лица близки до премиера и до народни представители", обяви още Румен Гечев. Според него се отваря "втори чадър" над определени хазартни оператори, а на Държавната финансова инспекция очевидно е било забранено да влиза на проверки в Комисията по хазарта.

"Не може да бъдат предложени публично данни за отделните хазартни оператори, тъй като това е данъчно-осигурителна информация и оповестяването й е в нарушение на законите", обясни от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова. И за пореден път изложи тезата на управляващите, че единствен виновник за


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 28.06.2020 11:09

    Все пак стана ясно, че кооперациите на шефа на бюджетната комисия в НС Менда от ГЕРБ са от Божков и цар Киро, коит вместо в държавната хазна отиват в джобовете на такива като тази "способна" и "надарена" бюджетарка

RSS

Най-нови

Путин

За Русия няма "враждебни нации", а само "враждебни елити": Путин

Русия няма намерение да отменя културата ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а