Свързани новини

26.06.2020 17:42

Шеф в НАП и хазарта напуснал, защо не е арестуван?

Видян 6451 пъти | Коментари 6
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Директорът на възловата дирекция - бухалка Контрол в централното управление на Националната агенция по приходите Васил Панов, несменяем при няколко последователни шефове и министри на финансите – 11 години, „напуска системата на приходната агенция по свое желание”, обявиха оттам. 


"Ръководството на НАП благодари на г-н Панов за усилията и резултатите, постигнати за над 25 години работен опит в системата на приходната администрация", се казва в прессъобщението.


Контролът е толкова голям, че неведнъж сме писали за 8-цифрените дългове на 24 часа и други близки до властта, да не споменаваме изобщо хазартния бизнес, където – както се оказва, не само фирмите на Васил Божков, но и другите са плащали каквото решат, вместо данъци и такси.


Случайно ли е? Васил Панов бе и дългогодишен член на Държавната комисия по хазарта, назначен е лично от министъра на финансите Владислав Горанов, който си въобразява, че се е измъкнал.


Панов „напусна” комисията през февруари тази година, когато всички членове бяха подменени заради скандала със занижените хазартни такси, ощетили бюджета с близо 700 млн. лв. Но някои от тях са арестувани, а той, странно защо, при положение, че баш на него е двойната отговорност и заплата за контрола на приходите – НЕ!


Многозначително е, че омитането на чиновника стана съвместно с измитането на шефовете на ГДБОП. Това вече намирисва на очистване на ключови административни бухалки, маскирани като институции, от хора, които са смятани за близки до премиера. С което се обясняваше и задържането им на постовете до момента, при положение, че всички бяха наясно какви ги вършат.


Неотдавна БСП поиска обяснение от финансовия министър как така години наред шефът на дирекция Контрол в НАП Васил Панов е проспал по-ниските такси, които са плащали хазартните фирми на Васил Божков. За последните 5 години комисията е правила над 3000 проверки, а НАП - над 800 ревизии на хазартните оператори, но не са открили нарушения в плащането на таксите.


"Основният въпрос е дали в ръководството на ДКХ са "калинки", които не знаят къде се намират, или крадат заедно с крадците", попита депутатът проф. Румен Гечев.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 28.06.2020 11:05

    А тази стара хиена подсъдима ли е за аферата със 700-те милиона липса в хазната? Вярно, че са капка в морето в сравнение с несъбраните от Горанов и подчинените му в НАП 20 милиарда ДДС, които са се отекли по същите схеми и сметки. Цялото общество обеднява непрекъснато за да може шепа престъпници да забогатеят с държавни пари от властването си

  • 005 Anonimen 27.06.2020 15:46

    Не е в ареста, защото там вече няма място;стана пренаселено от клиенти на прокуратурата, особено специализираната. Пазете здравето си, защото от капана на съдбата не можеш да избягаш

  • 004 Anonimen 27.06.2020 07:04

    Оказва се, че накъдето и да се обърнем, ни дебнат сенки от миналото. Всички управляващи, цялата фалшива „алтернатива“, целият ни избор е между креатури на БКП. Маскирани зад фалшива дясна идеология, те подменят ценностната система и я превръщат в гротеска на оня социализъм, от който избягахме. А самата партия-наследница на БКП сложи начело дама, идваща от СДС – първото отроче на агонизиращата в края на 80-те комунистическа партия. Автор: Пресиян Антонов

  • 003 Anonimen 27.06.2020 02:36

    Колко е прекрасно да си политик в България и да си някъде на сладка министерска или зам-министерска или директорска длъжност. Докато ти изтече мандата бая народ ще иска и на практика яко ще те черпи . Ако уф-ф-ф не дай Бог гръмне някакво скандалче от завистици останали без " почерпки " ... тогва тихомълком се изхулваш и после си живееш в охолство до края на света . Бай Ганьо мечтаеше да бъде директор на солунската митница , но тя вече е в София .

  • 002 Anonimen 26.06.2020 19:01

    Лицето Иван Евтимов Гешев: „Гешев е чист като чаршаф на свещеник”: https://ibb.co/GRyLxBN

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху