Свързани новини

26.06.2020 11:44

Загубите за бюджета от лобисткото законодателство са повече от 700 млн. лв: Гечев

Видян 2045 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     „Загубите за бюджета от  въведеното лобистко законодателство от управляващата партия ГЕРБ и техните сателити са много повече от 700 млн. лв за бюджета. Има и други фирми, които са прикривани от правителството. Много от тези фирми са близки до премиера и министри”, обяви социалистът. Той подчерта, че  това, че има още фирми, които са плащали по-малко данъци  се вижда и от одитния доклад на Сметната палата. Гечев добави, че в него се вижда, и че за разлика от частните фирми, които са на печалба, държавното предприятие „Български спортен тотализатор” отива към загуба, след като  5 години е обезкървявано. „Министър Горанов каза, че комисията по хазарт и НАП не са  разбрали, че изтичат стотици милиони, а Агенцията за държавна и финансова инспекция не е направила нито една проверка за пет години на Държавната комисия по хазарта. В същото време се осигурява чадър”, заяви Румен Гечев.


„От БСП искаме министърът на финансите да предостави  анализ за всички лицензирани фирми от хазартния сектор – какви такси, какви бюджетни вземания са осигурили за 5-годишния период.” Това заяви от трибуната на Народното събрание  народният представител от „БСП за България” Румен Гечев.


„Имаме информация, че досега и парламентът, и обществеността са подвеждани, че само част от тези групи фирми от този сектор са ползвали преференции. От БСП обичаме да говорим с факти – тези факти се виждат. Показано е как с са въведени правила, които са поставили участниците в хазартни сектор в неравностойни условия, така,  че едни да отиват към загуба, а други да печелят", каза още Гечев.


 


„Загубите за бюджета от  въведеното лобистко законодателство от управляващата партия ГЕРБ и техните сателити са много повече от 700 млн. лв за бюджета. Има и други фирми, които са прикривани от правителството. Много от тези фирми са близки до премиера и министри”, обяви социалистът. Той подчерта, че  това, че има още фирми, които са плащали по-малко данъци  се вижда и от одитния доклад на Сметната палата. Гечев добави, че в него се вижда, и че за разлика от частните фирми, които са на печалба, държавното предприятие „Български спортен тотализатор” отива към загуба, след като  5 години е обезкървявано.


„Министър Горанов каза, че комисията по хазарт и НАП не са  разбрали, че изтичат стотици милиони, а Агенцията за държавна и финансова инспекция не е направила нито една проверка за пет години на Държавната комисия по хазарта. В същото време се осигурява чадър”, заяви Румен Гечев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни