Свързани новини

25.06.2020 20:50

Гардиън: Българският премиер може да бъде разследван за заплаха "да изгори" евродепутат

Видян 9960 пъти | Коментари 8
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Български евродепутат поиска разследване след появата на аудиозапис на мъж, който звучи като премиера на страната Бойко Борисов, обещавайки да я „изгори“, съобщава Гардиън.
Елена Йончева, бивша журналистка, която участва в кампания за разкриване на корупция в правителството, заяви, че държавният обвинител трябва да проучи седемминутния запис, чут от повече от милион българи, откакто е публикуван анонимно в YouTube и други социална медия.


Борисов постави под въпрос автентичността на лентата, която на пръв поглед изглежда записана през април. Тя бе определена от него като „дълбока фалшификация“, с изрязване на думи от негови изказвания.

Той каза, че няма да иска разследване, тъй като няма такова нещо като лоша реклама.

България е най-корумпираната държава в ЕС, според Transparency International, а също и най-бедната от 27-те държави-членки.

Борисов, който по-рано беше бодигард на комунистическия лидер на България Тодор Живков, беше министър-председател повече от 10 години, през които дясното му правителство се изправи пред поредица от корупционни скандали.

Съвсем неотдавна самият Борисов трябваше да отрече обвиненията за участие в международно пране на пари, след като испанският вестник El Periodico съобщи, че каталунската полиция го разследва във връзка с къща в Барселона.

В записа, който изтече на 12 юни, се чува човек, който звучи като Борисов, който обсъжда партийния и правителствения бизнес, преди да предположи, че е готов да пожертва зам.- министъра на икономиката си Александър Манолев заради неотдавнашен скандал, свързан с неправомерно присвоени еврофондове, и ако може да покрай Манолев да "изгори Елена Йончева ”. По-късно Манолев беше обвинен по подозрение, че използва средства от ЕС, за да си построи имение.

Записът се появи малко преди снимки да бъдат изпратени до медиите, на които Борисов е заспал с пистолет на нощното шкафче и чекмедже, пълно с пари и злато.

Той призна, че снимката е негова, докато спи в резиденцията, но предположи, че


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 008 тцъ 29.06.2020 00:25

    Бокото е до тук, сега готвят Цецко да го смени, за да не се нихелира - изчезне - уродчето ГЕРБ, пък и герберчетата разбраха, че трябва да си дават 9 десети от откраднатото на този супер крадлив индивид, а това не им се харесва, надяват се Цеци да е по-скромен.

  • 007 Anonimen 26.06.2020 17:09

    Германия намали ДДС. Веригите вече свалят цените в странатаaмaлeнитe cтaвĸи нa ДДC ce въвeждaт вpeмeннo ĸaтo aнтиĸpизиcнa мяpĸa, ĸoятo щe вaжи дo ĸpaя нa гoдинaтa. Bиcoĸaтa cтaвĸa пaдa oт 19 нa 16 пpoцeнтa, a пo-ниcĸaтa - oт 7 нa 5 пpoцeнтa. Cpeд пpoдyĸтитe, нa ĸoитo вeчe щe ce нaчиcлявa eдвa 5% ДДC, ca ocнoвни xpaнитeлни cтoĸи ĸaтo мeco, мляĸo, яйцa, зeлeнчyци и ĸaфe. Чeтиpи oт нaй-гoлeмитe вepиги зa xpaнитeлни пpoдyĸти в Гepмaния - "Eдeĸa", "Peвe", "Aлди" и "Лидл", вeчe yвepиxa, чe нaмaлeният ДДC щe ce oтpaзи и нa цeнитe нa дpeбнo зa ĸлиeнтитe.

  • 006 Anonimen 26.06.2020 17:04

    Изследвайки и анализирайки всички тези тенденции, журналистите от "Обозревател" са съставили карта на Европа, каквато ще изглежда през 2035 г. Според тях България също ще бъде засегната от промените и немалка част от територията й ще премине към Турция заради многобройното турско население у нас. На картата на "Обозревател" Бургас се намира в Турция.

  • 005 Anonimen 26.06.2020 16:59

    През 2015 година пенсионната система в България ще излезе на нулев дефицит. До 2034 - 2035 г. ще е етапът на устойчив растеж. До 2035 година отговарям аз, след 2035 да му мислят следващите, заяви премиерът Борисов в предаването на „На 4 очи", представяйки предложението на МС за пенсионна реформа.

  • 004 Anonimen 26.06.2020 12:18

    Не може да се иска една мутра от ниските етажи на подземния свят да се надскочи. Превърна държава от ЕС с древна история в държава на мафията с изчезващ от мизерия народ

  • 003 ЗАЩО НИКОГА НЯМА ДА СТАНА СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР! 26.06.2020 11:48

    Защото: 1. Първата заповед, която ще издам, ще е: ПЪЛНА РЕВИЗИЯ издъно на цялата дейност на НОЩ – Щаба, който се „бори с короновируса“. Плюс ПЪЛНА РЕВИЗИЯ издъно на Министерството на здравеопазването. Изваждане на светло на всички еквилибристики и всички нарушения незабавно дадени на прокуратурата! Срок за изпълнение – 48 часа! 2. Втората заповед, която ще издам, ще е: ТОТАЛНА СМЯНА НА ВСИЧКИ ШЕФОВЕ НА ОД НА МВР ВЪВ ВСИЧКИ ГРАДОВЕ. Срок на изпълнение – 24 часа! Нататък: – До 24 часа всички шефове на специални служби – да ми докладват ВСИЧКИ разработки, свързани с корупция по висшите етажи на Властта, и да посочат конкретни причини защо по тях не се работи, защо са забавени, потулени, укрити. При незадоволителни отговори на шефовете на службите – моментално подават оставки! Срок за изпълнение – 48 часа! – Смяна на всички ключови длъжности в МВР след изискани писмени доклади от тях защо до този момент не са работили всеобхватно, а избирателно, по разработки за корупция но висшите етажи на Властта и по чие нареждане са спирани. – Пълни, всеобхватни ревизии издъно на ВСИЧКИ МИНИСТЕРСТВА! Тотална проверка и осветляване на всички обществени поръчки – като при всяко открито нарушение – незабавно изпращане на документацията на прокуратурата! – Пълна ревизия на всички Агенции, областни управи и при откриване на нарушения – моментална смяна на ръководителите им! – Откриване на ПРЯКА ЛИНИЯ за сигнали за корупция и за схеми по купуване и манипулиране на изборния процес! Пряката линия ще е към служебния премиер! Към него ще бъде създаден екип, избран от служебния премиер, който да пресича, противодейства и огласява всички измами в изборния процес, давайки ги и на прокуратурата! Служебният премиер с пълната прозрачност на дейността си ще постави в невъзможност прокуратурата за отказ от реагиране и така ще осветли и нейната дейност на действие или бездействие. – Пълна ревизия издъно на Министерството на финансите и отключване на всички механизми за даване на глътка въздух на задушения бизнес и икономика в държавата. – Абсолютна прозрачност на работата на служебното правителство. Всеки петък – отчет пред гражданите на България какво е свършено, какво се върши и какво ще се свърши – в конкретни срокове – на открита пресконференция в присъствие на всички медии с даване на пълна свобода на задаване на всякакви въпроси. При всеки аргументиран и доказателствен сигнал, че върху медия е оказан натиск от представители на служебното правителство, този член на правителството или държавен служител, ще бъде незабавно уволнен! – Назначаване незабавни проверки и експертизи на всички досега потулени журналистически разследвания за корупция във Властта, като резултатите незабавно ще бъдат изпратени до прокуратурата. И още… Дори и само поради изброеното по-горе, нито аз, нито някой, като мен, ще бъде допуснат да бъде служебен премиер на България. Защото, за да сечеш с МЕЧ, се искат топки. И сърце! От този, който назначава служебно правителство! Веселина Томова

  • 002 Anonimenжгтнвм 26.06.2020 07:34

    Премиерът на България, Г-н Бойко Борисов е лежал в затвора Панкрац в Чешката република през 1990 г.https://www.informiran.net

  • 001 Anonimen 26.06.2020 07:03

    Бо-Бо ще остане на власт до 2035 г. И Изтока и Запада го харесват .

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей