30.09.2008 11:59

„Новера“ абдикира от борбата за боклука

Видян 1722 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Концесионерът по чистотата в София „Новера“ няма да участва в състезанието за това кой да събира столичния боклук. Фирмата закупи тръжни документи за обществената поръчка за сметосъбирането и сметоизвозването на боклука в пет софийски района, но не се включи с оферта с мотива, че конкурсът е нагласен.


Срокът за обществената поръчка изтече в четвъртък. Да чистят столичните райони „Младост“, „Овча купел“, „Люлин“, „Витоша“ и част от „Триадица“, чиято концесия изтича в края на март идната година, са австрийската „Заубермахер Дийнстлайстунгс АГ“, германската „Ремондис“ в консорциум с регистрираната в Елин Пелин „РТК“ ООД, и "Титан АС" ООД, която се явява заедно с дъщерното си дружество "Нелсен-чистота" - Стара Загора.


От „Новера“ смятат, че условията за конкурса са написани така, че фирмата да не може да участва, както и друга българска фирма, тъй като изисквания на общината са твърде високи.


От кандидатите се изисква - да имат поне 10 години опит в тази дейност и да обслужват населени места с поне 600 хил. жители. Също - да притежават два сертификата - ISO 9001 - 2000 (за системи за управление на качеството) и ISO 14001 - 2004 (за системи за управление на околната среда), както и камионите им за извозването на боклука да са произведени след 2004 г. Кандидатите могат да участват за всичките пет района или за всеки един от тях поотделно. Ако спечелят, ще се грижат за чистотата 7 години.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей