Свързани новини

25.06.2020 15:24

Взехме 105 млн.лв. за дигитализация, обещани ли са 20 млн.лв. на фирма от Кръга Вълчев?

Видян 5622 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Виждали сте писмото на евроагенцията на МОН, в която проблемите на дигитализацията, медийната грамотност и изкуствения интелект са определени като „неактуални” за младите българи, а в същия текст се изразява съмнение в дигиталните компетенции на ръководители на изпълнителната и местната власт. Публикувахме го.
Странно защо тогава като Дейност 7 по получен от Министерството на образованието и науката на България договор за 105 млн. лв. за безвъзмездна помощ от ЕС, фигурират: „Информационни кампании за ползите от дигиталната компетентност, кибер безопасност, медийната грамотност, защита на интелектуалната собственост,
промотиране на EU Code Week и др”.
Превеждаме: ако на една организация държавата пише, че темата не е актуална, но защитава пари в Брюксел по нея, значи – елементарно – парите просто трябва да стигнат до „правилните” ръце.... на друга организация.
Вече много пъти писахме как работи кръгът Вълчев, който от 2005 г. се е възцарил при всички правителства в образователната система . Чрез проста система от роднински, приятелски връзки, консултантски и пиарски компании, обслужващи не само МОН, но и една от институциите, които го контролират – Комисията за защита на потребителите, се извършва насочване на политиките и ресурсите в сектора. А те не са малко – 4 милиарда лева годишно от бюджета и стотици милиони по 2-те европейски програми в бранша, отново годишно.
Само сравнете с 60 млн. за 5 години в хазарта или с общо 700 млн. лв. там...
Връщаме се обратно към документите:  
„На 15.10.2019 г. бе подписан договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проект № BG05M2ОP001-2.012-0001 „Образование за утрешния ден“ между Министерството на образованието и науката - конкретен бенефициент и ИА ОПНОИР - управляващ орган на ОП НОИР. Проектът се реализира по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ (ОП НОИР) 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, с конкретен бенефициент - Министерството на образованието и науката (МОН).
Дигитализацията в образованието е приоритет на Европейската комисия. Прилагането на облачни технологии в образованието ще осигури достъпност, актуалност и управление на образователните ресурси - основа за качествено образование. Проектът ще допринесе за решаване на основен проблем в образованието - липсата в национален мащаб на универсални електронни профили на ученици, учители и експерти в сферата. За потребителите в образователния процес се предвижда да бъде създаден универсален електронен профил за достъп до системите на МОН и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 25.06.2020 18:45

    Неграмотна, малокултурна, но алчна паплач.С такава сган държава не се прави. Ва тази изцибрена копърка Вълчев, мястото е в затвора.

  • 001 Anonimen 25.06.2020 18:39

    Дремуцането на каскета да не му изиграе лоша шега?! Все пак хората са казали хитрата сврака с двата крака!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв