Свързани новини

25.06.2020 14:35

Борис Милчев и ДБ искат да оставят софиянци без метро

Видян 2198 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Разширението на метрото към Околовръстното шосе и Симеоновския лифт бе блокирано за пореден път от Борис Милчев и комисията по архитектура и градоустройство в Столичния общински съвет.


Неуспелият да се дореди до място в Общинския съвет Борис Милчев ("Демократична България") в момента се води "експерт" към комисията по архитектура и според него метро до ИКЕА би струвало много повече от наземен транспорт.


 Този лъч на метрото е жизнено важен за софиянци и ще осигури удобен достъп до националния парк "Витоша", което ще реши проблема с безразборното паркиране и унищожаване на природата в региона. Но според Борис Милчев възможността на софиянаци да се свържат по екологичен начин с тази част на София, какъвто е метрото, не би трябвало да е приоритет.


 Интересно е, че Борис Милчев се появява като име и становища само когато трябва да бъде спряно дадено развитие на столицата ни като европейски град. В случая удобството на гражданите е жертвано в името на някакви интереси на въпросният "експерт", за които можем само да подозираме, имайки предвид интересното му минало.


Оказва се, че освен съмнителната му история, Борис Милчев има и доста спорно настояще, в което, според в. "24 часа", можем да открием и консултантски договори с фирми, пряко заинтересовани от дадени решения на общината. Милчев е консултант на МОЛ-а, чийто достъп ще се улесни изключително при изграждането на този лъч на метрото.


 Тогава защо Борис Милчев саботира развитието на транспортната мрежа, която ще улесни и достъпа до търговските обекти в района? Какво се крие зад това? Възможно ли е да става въпрос за изнудване и финансов рекет?


Всички се досещат как консултантите увеличават хонорарите си - колкото по-голям е проблема, който трябва да бъде решен, толкова по-голям е хонорара.


 Това поведение на Милчев учуди и шефката на комисията в СОС Силвия Христова, тъй като до нея бяха стигнали и сигнали за конфликти на интереси на въпросният Борис Милчев.


 Във всеки случай поведението на Борис Милчев е далеч от градивното мислене в посока изграждането на София като красива и европейска столица. Очевидно Борис Милчев и "Демократична България" са перманентно против това, което ни кара да се питаме - защо, с какъв мотив така ожесточено пречат на развитието на града ни?



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали