Свързани новини

25.06.2020 17:02

Ди Велт: България е застрашена от изчезване

Видян 1959 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

         


„Бъдещето на България изглежда така: едно застаряващо население без медицински лица, които отдавна са емигрирали в по-богати държави”, пише най-авторитетният немски вестник  Ди Велт в статия, озаглавена Последният да загаси лампата.


Изданието се позовава на прогнозите на ООН, според които населението на шест държави в ЕС – трите балтийски републики (Литва, Латвия, Естония), Румъния, България и Хърватия, ще се срине наполовина до 2080 година в сравнение с 1990 година. Шестте държави са заплашени от изчезване, пишат от Ди Велт и допълват, че те вече са изгубили 20% от населението си от промените насам.


Няколко са проблемите на източноевропейските държави, които водят до липсата на демографски прираст: „Единият, разбира се, е бедността, която мотивира да търсят реализация в по-богати страни. Другият е липсата на обратния процес - имиграция. Страни като България и Румъния, заради ниския си стандарт, не са толкова привлекателни за мигрантите, колкото други европейски държави.


„България, Латвия и Румъния продължават да са държавите с най-ниска средна продължителност на живота в Европейския съюз, което допълнително допринася за стопяването на населението. По данни от 2018 година българите живеят средно 75 години, латвийците 75,1, а румънците 75,3. Средната продължителност на живота в Европейския съюз е 81 години. Испания и Италия са водещи по този показател – съответно 83,5 и 83,4 години...


Коронавирусът създава временна и по-скоро илюзорна представа, че много от живеещите в чужбина се прибират обратно. Това вероятно ще продължи само докато ситуацията се нормализира”, прогнозира Ди Велт.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Дядо Йоцо 26.06.2020 08:17

    Тече политика на целенасочена подмяна на населението на България.Първоначално бяха създадени условия невъзможни за живеене и работа и 3 милиона души напуснаха Територията,90% от тях ЗАВИНАГИ!Вкарването на ЧУЖДИ тела в организма на страната/ МИГРАНТИ/ би довело до още една ,последна вълна на емиграция окончателно изчистваща територията от Българският етнос и успешно приключване на 1400 годишната война на Запада срущу Българският народ

  • 001 Anonimen 25.06.2020 18:37

    Това са възможностите на бодигарда-пожарникар. Няма как десетина години да пълниш чекмеджета и народа ти да е добре

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще