Свързани новини

24.06.2020 12:22

Шофьорите вече могат да проверяват за невръчени глоби в сайта на МВР

Видян 1208 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От днес шофьорите вече могат да проверяват дали имат невръчени наказателни постановления и електронни фишове по Закона за движение по пътищата в сайта на МВР, съобщиха от вътрешното ведомство. Трябва да имаш обаче е-подпис, който няма: не става. До настоящия момент те имаха възможност да правят проверка само за дължими глоби по влезли в сила фишове, електронни фишове и наказателни постановления.


Чрез услугата "Проверка на задължения по ФИШ/АУАН/НП с възможност за плащане", при въвеждане на номер на свидетелство за управление на МПС и ЕГН/ЛНЧ, водачите ще могат да проверяват по интернет както за неплатени задължения, така и за наличие на издадени, но невръчени наказателни постановления и/или електронни фишове.


Както и досега при наличие на връчени и влезли в сила наказателни документи, по които се дължи глоба, се извежда списък с неплатени задължения и е осигурена възможност за заплащане на дължимите суми директно през Портала за административни услуги на МВР.


Другите възможности за плащане на задълженията са чрез терминално устройство в структура на МВР, банков превод, пощенски запис, интернет банкиране, каси за парични преводи и чрез КЕШ-терминали.


От днес при наличие на невръчени глоби и електронни фишове на екрана ще се визуализира информационно съобщение за това.


Важно е гражданите да знаят, че за да стане дължима глобата наложена с административно-наказателен документ, не отпада необходимостта той първо да бъде връчен и влязъл в сила, съгласно нормативно заложените срокове, предупреждават от МВР.


Стъпките тук са две. Електронен фиш може да бъде връчен във всяко районно управление на МВР или в звено "Пътна полиция", като след връчване може да бъде заплатен веднага чрез ПОС-терминал на място или Портала, както и останалите начини - по банков или чрез КЕШ-терминал. За връчване на наказателни постановления е необходимо водачът да посети лично звеното на "Пътна полиция" към областната дирекция на МВР по постоянен адрес.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Превърнете активността си в предприемчивост

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Превърнете активността си в предприемчивост,