Свързани новини

24.06.2020 12:11

Прокуратурата помага на кризисния пи ар на премиера: Радев

Видян 1837 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     „За съжаление, прокуратурата се очертава все повече като политически играч, който подпомага кризисния ПР на министър-председателя”, заяви пред журналисти президентът Румен Радев, който участва в конференция за бъдещето на ЕС. „На всички е ясно кой има интерес от отвличане на вниманието от скандалния запис и снимките в спалнята на премиера”,  подчерта той.


„Чух, че главният прокурор заяви, че скандалите в кабинета застрашавали прокуратурата. С това признава, че ще брани правителството, а не закона. Всъщност прокуратурата дава тон за погазване на закона. Тя не спазва следствената тайна, произволно решава кое е от висок обществен интерес и кое не е, навлиза в сферите на други институции без необходимите правомощия и капацитет, например борбата с коронавируса”, отбеляза държавният глава.


Според президента по-тревожното е, че прокуратурата действа и говори с гласа на жълтите медии, което е пагубно. „Затова се нуждаем от независима експертиза на записа с гласа на Борисов, според който запис главният прокурор се споменава като възторжен фен на министър-председателя”, коментира Радев.


Българите се нуждаят отчайващо от справедливост, а България от спешно изчистване на това омерзително петно, което в момента се обсъжда в световните медии. Това може да се случи само с разкриване на истината, а това няма как да стане със селективен подход и двойни стандарти”, категоричен е президентът.


 „Отстояването на законността и принципите на правовата държава е дълг и на обществото, и на независимия съд”, подчерта още той.


Отговорът на Гешев виж ТУК!




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.