Свързани новини

24.06.2020 13:30

3 месеца закъснение на 60/40 от НОИ: дисциплина и помощ за бизнеса

Видян 2671 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


    Така наречената помощ 60/40 с е движи с три месеца закъснение, или въобще не идва, съобщиха малки и средни фирми. По този повод бизнесът настоява за оставка на министъра на труда и социалната политика Деница Сачева. Пред 19 минути се оплакаха няколко фирми от София и Бургас, включително една от първите подали изобщо документи още с пукването на пролетта, а вече стартира лятото. И други медии описват конкретни случаи:
„Ето какво ни разказаха предприемачите. Подаваш документи и след 30 дни отговарят, че си подал погрешен формулар, който впрочем си изтеглил от интернет. Подаваш пак. След още 20 дни ти отговарят по мейл, че си одобрен. Получаваш помощта за март, буквално 7 дни след одобрението, който именно срок е обявен реално. На 5 май подаваш нова молба /такива са правилата/ за помощ през април. До 24 юни никаква реакция, няма те в списъците, въпреки че вече изплащат и помощи за май”, пише skandal.bg.
„На 3 юни подаваш отново молба за помощ през май. Няма движение! Не е посочен никакъв начин да направиш справка. Абсолютно никакъв, обясняват собствениците на фирми. Ситуацията става изнервена, защото плащанията още от март ти висят и имаш спад в продажбите над 50% и много разчиташ на тази помощ. Пишеш мейл на посочените от НОИ координати - това съветват от горещите телефони и категорично отказват да дадат справка. Пак пишеш мейл до НОИ и получаваш отговор как да си следиш кореспонденцията с парола и юзернейм, от което разбираш, че мейлът ти е без движение. А срокът за отговор е един месец.
Туристическите фирми също се оплакват, че не са получили помощ за април. Такива са хиляди вече фирми. Абсурдно е да не можеш да направиш справка в НОИ, обясняват предприемачите. Междувременно срокът за кандидатстване изтича на 30 юни и ако отново ти върнат документите с 64 дневно закъснение, то няма да можеш да ги подадеш отново. НОИ дава списъци на изплатените пари два пъти седмично, от което се вижда, че още изплаща пари за март, но на някои и за май. Според фирмите бъркотията е жестока!











Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви