Свързани новини

23.06.2020 10:12

Властта иска да си създаде преторианска гвардия за охрана: БСП

Видян 1427 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Разбираме какви са причините да не се промени самият закон за НСО , а да се създаде нова структура. Властта иска да създаде своя преторианска гвардия за охрана. Само ще се похарчат излишни пари на данъкоплатците. Ако има дублиране на двете структури, как ще работят тези екипи?" Това заяви пред БТВ народният представител Иван Иванов.


Социалистът посочи, че управляващите от ГЕРБ не са решили основните проблеми на министерството – осигуряване на нормално заплащане на служителите, адекватни условия на труд, а създават нови структури за охрана на властта. Той попита защо напускат служителите на МВР, като не идват и нови.


„От ГЕРБ сами си противоречат. Колко структури ще създадем за охрана на лица –има НСО, има структура към главния прокурор, сега и още една. Когато се прави бюджетът на МВР, след няколко месеца, ще се види какви проблеми ще възникнат, с които няма да се справят", предупреди Иван Иванов. Той попита управляващите  защо се отричат от закона за НСО, който сами са предложили.


Народният представител подчерта, че в мотивите на президента точно е казано, че ще има преповтаряне на нормативни актове, като  с решение на Конституционния съд е посочено, че подобна дейност не трябва да се дублира: „В закона за НСО има кръг от лица, които не могат да откажат охрана от НСО. Как ще работят двата екипа? Защо се създава нова структура, включително в областните дирекции?Това е разхищение на обществен ресурс.”


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни