Свързани новини

22.06.2020 20:06

В Брюксел знаят за корупцията у нас и очаквайте резултати: Йончева

Видян 2164 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„ЕК е наясно с корупцията в България и че съвсем скоро ще има резултати от това”, заяви пред bTV евродепутатът Елена Йончева. Tя разкри, че е провела едночасова среща на четири очи с шефа на ОЛАФ. Имала е разговор и с еврокомисаря по правосъдие и вътрешен ред Вера Йоурова. "Информирала съм и антикорупционната комисия в Брюксел за политическите скандали в България", каза Йончева в отговор на въпрос дали разкритията на бизнесмена Васил Божков са известни вече на европейските институции. И добави, че очаква още през септември-октомври т.г. да се видят и резултатите от разкритията за корупцията у нас.


Евродепутът обяви, че е станало ясно как хора като Божков и други бизнесмени са "принудени да връщат средства, да плащат такса спокойствие". "Бизнесът мълчи, защото знае, че ако започнат да говорят, те ще бъдат ударени. Тази политическа класа се самозабрави, безконтролна е и мисли, че никой не може да я накаже. Призовавам българския бизнес да не мълчи", каза Йончева.


Тя добави, че също се страхува. „Когато вероятно гласът на един премиер казва: „Ще направя всичко възможно, за да изгори Йончева“, да, страхувам се. Въпросът е този страх да не ме накара да замълча“.


Евродепутатът се надява на обективно разследване от прокуратурата на записа, в който се споменава името и предполагаемо от премиера, но не е голям оптимист, предвид какво се случи със записите, известни като Ало, Ваньо и Ало, Банов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 23.06.2020 13:04

    Знаем ги резултатите. Доклад или препоръки.

  • 001 Anonimen 23.06.2020 07:23

    В Брюксел знаят за корупцията в България , но си траят , защото има кой да ги черпи . Почерпените обичат тези , които ги черпят , затова ги кътат и си викат :" Карай да върви ! "

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще