Свързани новини

22.06.2020 20:06

Почти всеки починал лекар с COVID-19 в UK е цветнокож

Видян 1643 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Служителите на общественото здравеопазване в Обединеното кралство започнаха спешено проучване на потенциалната роля на витамин D за защита на хората срещу коронавирус, изследвайки дали дефицитът на витамин D може да помогне да се обясни защо чернокожите и азиатските граждани са по-склонни да умрат от вируса, предаде abcnews.


Проучването идва вследствие на тревожно разкритие, че 94% от лекарите, починали с COVID 19 във Великобритания, са чернокожи, азиаци и от други малцинствени етнически групи.


"Тези цифри са изключително обезпокоителни", заяви д-р Чаанд Нагпаул, председател на Британската медицинска асоциация, пред BBC. "Това е цифра, която не може да се обясни с чисто статистически вариации", каза той.


 Експертите са съгласни, че е лошо за вашата имунна система да има ниски нива на витамин D. Дефицитът му може да затрудни възстановяването от белодробни инфекции.


Хората с по-тъмна кожа може да се нуждаят от повече слънчева светлина, за да получат препоръчителните нива на витамин D, отколкото хората с по-светла кожа, което подтиква теорията, че чернокожите и британските граждани от Азия може да не получават достатъчно витамин D, което от своя страна ги прави по-уязвими към COVID-19.


 Въпреки това експертите предупреждават, че това е само теория и трябва да бъде подкрепена с висококачествени доказателства, за предпочитане от рандомизирано клинично проучване, предназначено специално да отговори на този въпрос.


И те изтъкват, че дефицитът на витамин D сам по себе си е малко вероятно да обясни огромните различия между различните расови и етнически групи, когато става дума за COVID-19.


„По-гъсто населено жилище, по-голяма честота на заболявание като диабет и хипертония, по-голямата вероятност да използват обществения транспорт, а също и потенциално ниски нива на витамин D са също определящи фактори“, каза д-р Хил.


"Съмнявам се, че дефицитът на витамин D е единствената причина за по-високите рискове от инфекция с COVID-19."


Въпреки това правителството на Обединеното кралство проучва до каква степен витамин D може да играе роля при белодробни инфекции на гражданите на малцинствата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост, за