Свързани новини

22.06.2020 17:12

Снимките от спалнята са истински: експертизи

Видян 3865 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Снимките от спалнята на премиера Бойко Борисов са истински, установи експертиза, поръчана от сайтовете Биволъ и E-вестник.
Проверявани бяха общо 9 различни снимки, 5 изпратени на електронната поща на E-вестник и 4 изпратени на Биволъ. В интернет циркулират и други снимки, изпратени до други сайтове, но поради липса на достъп до оригиналните файлове, те не са обект на този анализ.


 ВИЖ СНИМКИ ТУК!


Снимките са изпратени от различни податели през сървъра за анонимна поща guerillamail. Този сайт генерира еднократни адреси за всяко изпратено съобщение. До E-вестник е писал потребител ldq05x+7i9k23ln9dhdg@guerrillamail.com в 10:20 ч, българско време. До „Биволъ” е писал ldq21z+1f4k2yjw5rp9o@guerrillamail.com в 10:34 българско време.
Няма фотомонтажи или фалшифициране с фотошоп, каквито предположения се ширят в коментарите на политици, анализатори и в социалните мрежи.
От 9-те снимки 3 са напълно „девствени”, не са пипани, нито са променяни датите на заснемане в метаданните (бел. ред. – метаданни са описателен текст, интегриран в кода на снимката, в който се съдържа времето на заснемане, вид фотоапарат, смартфон, данни за диафрагма, скорост и др.)
В останалите 6 снимки има промени в метаданните, единствено с цел да се заблуди за времето, по което са правени.
Снимките с €1 млн. и спящия Борисов са дело на негов избраник/ца, е заключението до което стигат двата сайта. Човек, имал непосредствен достъп до него от 2017 г. до 2019 г., когато са правени фотосите.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 08.05.2021 05:46

    Наглостта и гьонсуратлъка на досега управляващите, надмина всякакви нормални и ЧОВЕШКИ граници ! Не мога да си представя, че нещата ще подобрят и нормализират с избори, в които отново налитат да участват представители на тази алчна, крадлива,лъжлива, ренегатска, тотално компроментиралата се вече досегашна клепто-мутро-плутокрация!

  • 001 любопитен 18.10.2020 10:36

    Интересно защо каскетчето с морала на Вишински се прави на разсеян, очаквайки поредните указания на корумпирания страхливец "Ало, Ваньо". Навярно двамцата се разминават по прахоляка на българските пътища и не спят в една и съща землянка поради своите служебни задължения и страх от обичащите ги българи.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху